19-åriga Samu Volotinen har hittills endast stått en match i VPS-målet – när VPS skrällförlorade med 0–1 mot division 2-laget MuSa i Finlands cup i februari.

Men i kväll får Volotinen chansen när ligaåttan VPS ställs mot nian FC Inter från Åbo som ligger en poäng efter i tabellen.

Utöver cupmatchen har Volotinen vaktat målet i tre matcher för VPS A-juniorer, men i övrigt har han fått nöja sig med att sitta på representationslagets bänk. Under sin debutsäsong i fjol startade Volotinen sju matcher för PK-35 och blev inbytt i två.

Timi Lahti är fortfarande skadad och Ville Koskimaa startar på bänken. Det innebär att VPS antingen satsar på en fyrbackslinje med Veli Lampi och Mikko Viitikko i mittlåset eller en trebackslinje med Ebrima Sohna som en av backarna.

Jesper Engström är tillbaka efter att ha stått över tre matcher, men Joonas Vahtera saknas fortfarande och även Jerry Voutilainen är ur spel.

VPS preliminära laguppställning: Samu Volotinen – Mikko Viitikko, Veli Lampi, Ebrima Sohna – Jonas Levänen, Aatu Laatikainen, Juho Lähde, Jesper Engström – Juha Hakola, Steven Morrissey, Sebastian Strandvall.

På bänken: Marko Meerits (mv), Ville Koskimaa, Markus Jürgenson, Thomas Haas, Kim Böling, André Clennon.

Avspark klockan 18.30 i Sandviken.