;
|

Ung målvakt gör första ligamatchen i VPS

NyhetsbildZoom
193 centimeter långe Samu Volotinen vaktar målet i stället för Marko Meerits i kväll. Foto: Arkiv/Jona Nyström
Enligt den preliminära laguppställningen gör Samu Volotinen sin första ligamatch för VPS när FC Inter gästar Sandviken.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

19-åriga Samu Volotinen har hittills endast stått en match i VPS-målet – när VPS skrällförlorade med 0–1 mot division 2-laget MuSa i Finlands cup i februari.

Men i kväll får Volotinen chansen när ligaåttan VPS ställs mot nian FC Inter från Åbo som ligger en poäng efter i tabellen.

Utöver cupmatchen har Volotinen vaktat målet i tre matcher för VPS A-juniorer, men i övrigt har han fått nöja sig med att sitta på representationslagets bänk. Under sin debutsäsong i fjol startade Volotinen sju matcher för PK-35 och blev inbytt i två.

Timi Lahti är fortfarande skadad och Ville Koskimaa startar på bänken. Det innebär att VPS antingen satsar på en fyrbackslinje med Veli Lampi och Mikko Viitikko i mittlåset eller en trebackslinje med Ebrima Sohna som en av backarna.

Jesper Engström är tillbaka efter att ha stått över tre matcher, men Joonas Vahtera saknas fortfarande och även Jerry Voutilainen är ur spel.

VPS preliminära laguppställning: Samu Volotinen – Mikko Viitikko, Veli Lampi, Ebrima Sohna – Jonas Levänen, Aatu Laatikainen, Juho Lähde, Jesper Engström – Juha Hakola, Steven Morrissey, Sebastian Strandvall.

På bänken: Marko Meerits (mv), Ville Koskimaa, Markus Jürgenson, Thomas Haas, Kim Böling, André Clennon.

Avspark klockan 18.30 i Sandviken.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan