VPS och FC Inter kryssade 2–2 (0–1) inför 1480 i Sandviken på torsdagskvällen.

VPS hotade redan efter tre minuter. Efter lite bollhåll hittade Veli Lampi fram till Jesper Engström som tog ytan i djupled och serverade Steven Morrissey ett kanonläge mitt framför målet.

Men jamaicanens avslut träffade inte målet.

I nionde minuten tog sig Morrissey runt gästernas målvakt Henrik Moisander, men vinkeln blev för snäv.

I 33:e minuten fick FC Inter sin första målchans, och mål blev det direkt.

Lampi och Juho Lähde spelade smått vid mittlinjen och mittfältaren Lucas Garcia snodde bollen av Lähde. Argentinaren slog i djupled åt senegalesiska yttern Macoumba Kandji som rullade in 0–1.

I 38:e minuten fick Sebastian Strandvall utrymme nog till höger för att prova på två inlägg i följd. Det andra var riktigt bra, men Ebrima Sohna fick inte träff på bollen vid bortre.

VPS fortsatte äga bollen i andra halvlek och kvitteringsmålet var riktigt snyggt. Strandvall slog ett inlägg med yttersidan av foten och Lähde vinklade in bollen bakom Moisander. 1–1 i 53:e minuten.

Cirka tre minuter senare fick Sohna stå ledig på en hörna, men hans avslut blev en ballong som landade på måltaket.

2–1 kom i stället i 60:e minuten när Morrissey krånglade sig fram i straffområdet och hittade Strandvall som lyfte in bollen vid bortre.

I 67:e minuten slog Jonas Levänen en giftig frispark från höger. Mikko Viitikko var först på returen, men nickade förbi öppet mål.

Inter fick till en hel del i jakten på en kvittering. I 73:e minuten hade Kandji ett gyllene läge, men han lyckades styra bollen över målet från ett par meters håll. I 82:a minuten drog Garcia i väg en hörna i yttersidan av framstolpen och i 87:e brände inbytte anfallaren Benjamin Källman ett bra nickläge.

På tilläggstid stod Samu Volotinen för en kanonräddning på en nick från nära håll, men nästa avslut innebar 2–2 genom nigerianska mittfältaren Philip Njoku.

VPS laguppställning: Samu Volotinen – Jonas Levänen, Mikko Viitikko, Veli Lampi, Jesper Engström – Ebrima Sohna (70 min, Kim Böling, v), Aatu Laatikainen – Juha Hakola (90+3, Markus Jürgenson), Sebastian Strandvall, Juho Lähde – Steven Morrissey (80 min, André Clennon).