|

Vasa söker svensk skoldirektör

Vasa stads nämnd för fostran och undervisnings fattade beslutet att tillsätta en tjänst för en svenskspråkig skoldirektör på torsdag.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Bildningsdirektör Christina Knookala säger att rekryteringsprocessen ska inledas så fort som möjligt.

– Det går fort till handling. Vi hoppas på att personen kan inleda sin tjänst vid årsskiftet. Det är vårt mål, men det kan dröja till februari, säger Knookala.

Nämnden fastslog inget specifikt datum för när rekryteringen börjar. På grund av att fusionsdiskussionerna ska inledas mellan Vasa och Korsholm beslöt nämnden att skoldirektören ska tillträda sin tjänst vid årsskiftet. Tjänsten tillsätts fram till den 31 december 2019.

– Vi arbetar parallellt med diskussionerna. När man har bestämt i vilken takt det ska fortskrida så följer vi den planen. En del av arbetet är redan gjort så att säga.

Knookala beskriver stämningen på mötet som god.

– Det uppstod inte egentligen någon diskussion. Det gick i positiv anda.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan