Servicesedlar i bruk i Korsholm

Korsholm kommuns bildningsnämnd beslöt på torsdagen att övergå till servicesedlar inom småbarnspedagogiken. Även närproducerad mat och Petsmo skola behandlades.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Meningen med servicesedelsystemet är att småbarnspedagogiken ska kosta lika mycket för såväl kommunala daghem som privata servicesedeldaghem. Övergången ska likställa kvaliteten. Servicesedlarna tas i bruk den första augusti nästa år.

Kommunen ska även satsa mera på närproducerad mat. Motiveringen är att kvaliteten är bättre och svinnet blir mindre.

– Det blev långa diskussioner och vi gör en sammanfattning på fredag, säger Johanna Nyman, bildningsnämndens ordförande.

En omprövning för indragningen av Petsmo skola, inlämnad av Hem och skola i Petsmo, behandlades också. Begäran av omprövning avslogs enligt bildningsdirektör Denice Vesterbacks förslag med rösterna 8 för och 2 emot.

– Även där uppstod många inlägg innan vi blev färdiga. Men vi beslöt att gå enligt nämndens beslut där också, säger Nyman.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan