|

Nomineringarna till AMA domineras av män

NyhetsbildZoom
Ed Sheeran är en av de män som är nominerade. Foto: Joel Ryan/AP/TT
Nu är det klart vilka som har nominerats till årets American Music Awards (AMA).
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Bland annat Drake, Bruno Mars och Ed Sheeran har chans att vinna pris. Nomineringarna domineras i år av manliga artister, och för första gången sedan 2002, då kategorin årets artist tog sin nuvarande form, finns det ingen kvinnlig artist som har chans till att vinna i kategorin.

Både Bruno Mars och Ed Sheeran är nominerade i kategorierna årets artist samt årets video för deras respektive hitlåtar "That's what I like" och "Shape of you". I kategorin årets nya artist är en kvinna nominerad – Julia Michaels.

Galan hålls den 19 november i Los Angeles, och pristagarna röstas fram av allmänheten.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan