|

Jagr vill spela mer än 13 minuter

NyhetsbildZoom
Jaromir Jagr startade sin NHL-karriär 1990. Foto: Lehtikuva/AFP
Jaromir Jagr säsongdebuterade i tredjekedjan, men siktar på att vid 45 års ålder få en större roll än så i Calgary Flames. Tjecken Jagr ligger tvåa i alla tiders poängliga i NHL med bara Wayne Gretzky framför sig.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Jagr representerar ett kanadensiskt lag för första gången i NHL-karriären. Han började i Pittsburgh 1990–91 och har sedan dess också representerat Washington, New York Rangers, Philadelphia, New Jersey och Florida – alla i USA.

Jagr skrev på för Calgary i början av oktober och spelade 13.38 minuter i sin säsongdebut, borta mot Los Angeles Kings. Kris Versteeg och Sam Bennett fanns i samma anfallskedja. Jagr fick tidigt en bra målchans i powerplay, men blev precis som sina kedjekamrater utan poäng i matchen.

– När mina ben kommer tillbaka kommer det att bli lite annorlunda, säger Jagr till nhl.com.

Calgary har vunnit tre av fyra matcher och Jagr räknar med fortsatta framgångar.

– Försvaret är fantastiskt och de vet hur man spelar med pucken. Och målvakten är lysande, säger Jagr.

Han missade inte en enda match förra säsongen, men Florida missade slutspelet. Jagr stod för 16+30=46 poäng på 82 matcher i grundserien.

Jag rekommenderar artikeln
Andra läser just nu
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan