|

Rosa bandet samlar åter in pengar för bröstcancerforskning

NyhetsbildZoom
Årets rosa band är designat av Duudsonit. Foto: Martti Kainulainen
I dag firas åter Rosa bandet-dagen under vilken man fäster uppmärksamhet vid förebyggandet och vården av bröstcancer samt samlar in pengar för forskningen av bröstcancer.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Rosa bandet-insamlingen är Cancerfondens mest kända kampanj.

Rosa bandet-dagen har firats i Finland sedan år 2003. Hittills har man samlat in nio miljoner euro med hjälp av den.

Årligen insjuknar över 5 000 kvinnor i Finland i bröstcancer. Var åttonde finländsk kvinna drabbas av bröstcancer i något skede av sitt liv.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan