|

Familj fritagen efter åratal som gisslan

Kanadensaren Joshua Boyle, hans amerikanska fru Caitlan Coleman och deras tre små barn har fritagits av pakistanska soldater.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

De har hållits som gisslan av talibanerna sedan de kidnappades i Afghanistan 2012.

Pakistanska armén säger att man samarbetat med USA:s underrättelsetjänst för att hitta dem, efter att man upptäckt att de hölls i Pakistan, uppger flera medier.

Coleman var gravid när paret kidnappas. Hon födde ytterligare två barn under åren i fångenskap. I december förra året släppte talibanerna en video för att bevisa att de levde.

"Skjut gisslan"

Boyle har berättat för sina föräldrar att familjen befann sig i bagageutrymmet på kidnapparnas bil när de fritogs av en pakistansk styrka. Kidnapparna sköts ihjäl, uppger kanadensiska medier.

– Det sista orden Boyle hörde från sina kidnappare var "skjut gisslan", säger föräldrarna enligt The Toronto Star.

Familjen förväntas inom kort återföras till USA eller Kanada.

USA:s president Donald Trump ser fritagandet som ett positivt tecken för relationen mellan USA och Pakistan.

– Den pakistanska regeringens samarbete är ett tecken på att den tillmötesgår amerikanska önskemål om att den ska göra mer för att skapa säkerhet i regionen, säger han enligt ett uttalande.

Jag rekommenderar artikeln

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Pop och rock i Vasa hela helgen - "Stämningen är bra"

VASA Torsdagskvällen är här och midsommarfestivalen Lisää Löylyä är i full gång. Trots duggregnet har folk ändå vågat sig ut för att lyssna på sina favoritartister.

Nyhetsbild
Opinion

Kenneth Myntti: Vården på svenska ska garanteras, inte främjas

Försöker regeringen med luddiga lagformuleringar kring språket dölja att valfriheten i vården inte är lika omfattande för svenskspråkiga som för finskspråkiga i landet?

Nyhetsbild
Ekonomi

Aktias vd Juha Hammarén: "Österbotten viktig marknad för Aktia"

Österbotten är en viktig marknad för Aktia. Juha Hammarén, ställföreträdande vd, tycker att de förändringar som gjorts har stärkt banken. Det visar också det första kvartalet. Målsättningen är en rörelsevinst på 80 miljoner euro 2022.

Nyhetsbild
Lokalt

Inga alger vattnet i Österbotten – Jakobstad enda undantaget

JAKOBSTAD Risken för omfattande algblomningar är mindre i år än de två senaste åren. I Österbotten finns inga alger i vattnet för tillfället, förutom i Jakobstad.

Mest läst senaste veckan