|

Wallin: Folkomröstning om Nato vore riskabel operation

NyhetsbildZoom
Kulturfondens styrelseordförande Stefan Wallin Foto: Arkiv/Lisen Julin
Riksdagsledamoten Stefan Wallin (SFP) anser att frågan om ett finländskt medlemskap i Nato är aktuell.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

– Debatten om medlemskap skall föras med fakta framom fiktion, med substans framom känslor, sade Wallin i sitt festtal på Södra Finlands Krigsveterandistrikts 50-årsfest i Vanda på lördagen.

Han tog också upp ett färskt uttalande av Rysslands nya ambassadör i Finland.

– Det känns som en östlig bris från det förgångna då Rysslands nya ambassadör varnar för "motåtgärder" ifall Finland går med i Nato, sade Wallin enligt ett pressmeddelande.

Enligt honom är det klart att ambassadörens kommentar är avsedd att påverka opinionsbildningen i Finland.

Enligt Wallin skall man inte heller underskatta opinionsmanipulerande hybridaktiviteter, datahackande och annan desinformationsverksamhet som syftar till att påverka politiska processer eller val i länder. Debatten och besluten om stora säkerhetspolitiska vägval skall aldrig få påverkas av någon annan än vi själva, säger han.

– Därför framstår i dag exempelvis en folkomröstning om ett Natomedlemskap som en riskabel operation, som skulle bli en läcker måltavla för dem som anser sig ha motiv till och kapacitet för hybridmanipulation. En folkomröstning om Nato vore som att duka upp en delikatessbricka i björnens ide.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan