|

Wallin: Folkomröstning om Nato vore riskabel operation

Kulturfondens styrelseordförande Stefan Wallin Zoom
Foto: Arkiv/Lisen Julin

Kulturfondens styrelseordförande Stefan Wallin

Riksdagsledamoten Stefan Wallin (SFP) anser att frågan om ett finländskt medlemskap i Nato är aktuell.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

– Debatten om medlemskap skall föras med fakta framom fiktion, med substans framom känslor, sade Wallin i sitt festtal på Södra Finlands Krigsveterandistrikts 50-årsfest i Vanda på lördagen.

Han tog också upp ett färskt uttalande av Rysslands nya ambassadör i Finland.

– Det känns som en östlig bris från det förgångna då Rysslands nya ambassadör varnar för "motåtgärder" ifall Finland går med i Nato, sade Wallin enligt ett pressmeddelande.

Enligt honom är det klart att ambassadörens kommentar är avsedd att påverka opinionsbildningen i Finland.

Annons
Enligt Wallin skall man inte heller underskatta opinionsmanipulerande hybridaktiviteter, datahackande och annan desinformationsverksamhet som syftar till att påverka politiska processer eller val i länder. Debatten och besluten om stora säkerhetspolitiska vägval skall aldrig få påverkas av någon annan än vi själva, säger han.

– Därför framstår i dag exempelvis en folkomröstning om ett Natomedlemskap som en riskabel operation, som skulle bli en läcker måltavla för dem som anser sig ha motiv till och kapacitet för hybridmanipulation. En folkomröstning om Nato vore som att duka upp en delikatessbricka i björnens ide.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan