Cirka 1300 deltagare har samlats till Förenade Arabemiratens huvudstad Abu Dhabi till tävlingen World Skills för att visa deras skicklighet inom deras yrke. Antalet tävlingsgrenar är cirka femtio.

Iida Haveri är en av de 27 ungdomarna från Finlands yrkeslandslag som tävlade på söndag. Hon är utbildad kosmetolog och tävlar om världsmästartiteln i skönhetsvård.

Den första tävlingsdagen bestod av prov i hårborttagning och sockring. Tävlingarnas andra etapp bestod av snabb ansiktsbehandling, helkroppsbehandling och fransk nagellackning.

– Jag tror att det svåraste var i dag. Så det har jag fått bocka av nu. Det känns bra att vara här och jag tror att det gick bra i dag. Det ska bli spännande att se vad domarna säger, säger Haveri.

Hon beskriver Abu Dhabi som en varm och modern stad. Det är första gången hon besöker staden.

Hon bor tillsammans på ett hotell med de andra från det finländska landslaget i stadskärnan. Landslaget är delat i fem grupper och gör olika uppgifter under varje tävlingsdag.

På måndag tävlar Haveri i ögonfransförlängning, på tisdag i ansiktsbehandling och behandling av fötter. Onsdag är den sista tävlingsdagen och då ska hon göra nagelbehandlingar och smink.

Den 19:e oktober får de tävlande reda på sina poäng och placeringar.

Haveri säger att hon gärna skulle stanna kvar för att se mera av staden.

– Men jag måste åka hem med resten av laget.

Haveri är inte den enda österbottningen som deltar i World Skills. Förutom Haveri tävlar även österbottningen Sofia Sundqvist som är tredje årets närvårdarstuderande vid YA:s enhet i Pedersöre.