Aktia bank väljer att satsa allt mera på förmögenhetsförvaltning och finansiering. Den nya strategin godkändes av styrelsen på tisdagen. Samtidigt har de finansiella målsättningarna för banken definierats. Den nya strategin baserar sig på att långsiktigt öka och trygga kundernas förmögenhet. Det ska ske enkelt och ansvarsfullt och så att fokus läggs på kundupplevelsen inom förmögenhetsförvaltning och finansiering, skriver banken i ett börsmeddelande.

Den nya strategin vilar på tre hörnstenar. Den första är att öka och trygga kundernas förmögenhet. Den andra är att utveckla bankens servicemodell och den tredje hörnstenen är att utnyttja digitalisering, det vill säga använda smidiga digitala koncept och användargränssnitt.

De finansiella målsättningarna sträcker sig till 2022. Rörelseresultatet, det jämförbara, ska nå cirka 80 miljoner euro. Avkastningen på det egna kapitalet ska upp till 9,7 procent. Dividenden ska vara 60-80 procent av räkenskapsperiodens vinst. Bankens tidigare målsättning vad gäller utdelning har varit 50 procent.