Manchester City och Napoli har öst in mål i sina respektive ligor och det var upplagt för målfest mellan Englands och Italiens serieledare.

City rivstartade och tog ledningen med 2–0 efter 13 minuters spel efter mål av Raheem Sterling och Gabriel Jesus.

City dominerade stort och kunde ha haft 4–0 i paus. De Bruyne skickade i väg ett rungande vänsterskott i ribban och Jesus var sedan nära sitt andra mål för kvällen men Napolis Kalidou Koulibaly räddade på mållinjen.

City bjöd in Napoli i matchen genom att dra på sig två odiskutabla straffar. Den första missade Dries Mertens med ett avslut rakt på målvakten Ederson. Den andra förvaltade Amadou Diawara och reducerade till 1–2 med knappt 20 minuter kvar.

Tränare Maurizios Sarris manskap lyckades bättre med sitt presspel i andra halvlek. Gästerna skapade ofta chanser efter höga bollerövringar mot ett City som ständigt försökte spela sig ur situationerna. Men i stället blev det andra förlusten på tre matcher för ett Napoli som i ligan vunnit samtliga åtta matcher i höst. I nästa CL-match väntar returmöte med City, som leder gruppen på maximala nio poäng.

Till helgen väntar först seriefinal för Napoli, vars italienske landslagsanfallare Lorenzo Insigne lämnade planen med en lårskada.

– Smärtan blev gradvis värre. Det var inget som hände plötsligt, så det borde inte vara något allvarligt, säger Sarri enligt Football-Italia.

Sjachtar Donetsk vann den andra matchen i gruppen mot Feyenoord med 2–1 och gick upp på sex poäng.