VPS besegrade FC Lahti med 2–1 (1–1) inför 1924 i Sandviken på fredagskvällen.

André Clennon hade matchens första målchans när han rann igenom, men inte fick ordning på bollen.

Gästande Lahti tog i stället ledningen efter att Juha Hakola, med vad som ut som en ganska lätt touch, rivit ner en motståndare i straffområdet och estniska anfallaren Henri Anier placerat in bollen mitt i målet i 13:e minuten.

I 29:e minuten tog jamaicanen Clennon revansch. VPS fick frispark till vänster om straffområdet och Clennon mötte Hakolas inspel med en bra nick som innebar 1–1.

Zoom

VPS vd Petri Fahler överräckte blommor åt Ville Koskimaa och Veli Lampi strax innan avspark. Foto: Arash Matin

I andra halvlek tryckte FC Lahti på, men VPS tätade till försvaret och gästerna hade oerhörda svårigheter med att bryta igenom.

Halvlekens stora behållning var de stående ovationerna som Veli Lampi och Ville Koskimaa fick när de i tur och ordning byttes ut och vandrade av planen i sista hemmamatchen i VPS-dressen.

I 84:e minuten blev Lahtis mittback Igor Jovanovic utvisad efter att han stämplat inbytte Steven Morrissey. Sebastian Strandvall tog hand om frisparken som följde och inbytte Timi Lahti högg på returen, men var i offside.

FC Lahti tryckte på frenetiskt i slutet, men VPS hade massvis med folk i vägen. Sedan drog Marko Meerits i väg en målspark åt Morrissey som sprang loss och spelade in till Strandvall som vinklade in segermålet på tilläggstid.

VPS laguppställning: Marko Meerits – Mikko Viitikko, Ville Koskimaa (78 min, Timi Lahti, v), Veli Lampi (75 min, Markus Jürgenson) – Jonas Levänen, Juha Hakola (v), Aatu Laatikainen, Jesper Engström – Sebastian Strandvall (v) – André Clennon (56 min, Steven Morrissey, v), Joonas Vahtera (v).