Minnesotas kapten Mikko Koivu satt utvisad då Laine hittade rätt framspeled av Blake Wheeler.

– Blakes passningar är alltid bra, så det är lätt att skjuta, säger Laine om sitt klockrena direktskott mindre än halvvägs in i första perioden till

nhl.com.

Laines andra mål kom i andra perioden. Även Koivu nätade i andra perioden, då han överlistade Connor Hellebuyck i Winnipegs mål med en backhand.

Laine har nu gjort fyra mål på sju matcher under sin andra säsong i NHL. Debutsäsongen slutade med 40 mål på 80 matcher.

Fin svit för Määttä

Pittsburgh-backen Olli Määttä har gjort poäng i sex raka matcher och är bästa finländare i poängligan med sina 2 mål och 6 assist. Määttä spelade fram till Conor Shearys segermål då Florida besegrades med 4–3. Florida-centern Aleksander Barkov gjorde sitt första mål för säsongen.

Joonas Donskoi i San Jose och Markus Granlund i Vancouver gjorde också mål för första gången sedan säsongstarten. Vancouver vann mot Buffalo med 4–2 och San Jose slog New Jersey med 3–0.

Alexander Ovetjkin i Washington satte ett nytt NHL-rekord då han satte 4–3-målet i förlängningen efter att matchen mot Detroit stått 3–3 efter ordinarie speltid. Ryssen hittade rätt i sudden death för 20:e gången i NHL-karriären och gick därmed förbi Jaromir Jagr i toppen av alla tiders statistik. 45-åringen Jagr är fortfarande aktiv, men har inte öppnat målkontot denna säsong. Inför lördagens möte mot Nashville hade han stått för två assist på fyra matcher för Calgary.