Om hoppet levde för Muik Hockey ännu efter den första perioden så slocknade det direkt i inledningen av den andra i Forssa. Hemmalaget FPS gjorde två mål inom mindre än minut.

Mikko Saikkonen satte 3–0 efter 20.24 och sedan ökade Jeffrey Lawman på till 4–0 när matchuret visade 21.13. FPS vann matchen i Finlandsserien med 7–2 (2–0, 2–1, 3–1).

Jimmy Sigfrids reducerade till 4–1 halvvägs in i mittperioden och i det läget hade FPS två man i utvisningsbåset. Gästernas andra mål var verkligen ingenting annat än ett tröstmål, eftersom Joel Portins fullträff innebar reducering till 7–2 vid 59.56.

Målvakternas ingripanden skvallrar också om att Muik var på defensiven i helgens andra möte. När hemmakeepern Henri Viitala tvingades till bara sjutton ingripanden i matchen stod Muik:s Axel Nyfors för 36 stycken. Enligt protokollet hade Viitala bara en (1) räddning i den första perioden.

I: 7.29, 1–0 Jukka Kurtelius (Tommi Takaveräjä, Joona Tala) NÖ, 14.12, 2–0 Joni Vuorela (Tala, Jeffrey Lawman).

II: 20.24, 3–0 Mikko Saikkonen (Eetu Salmela, Jyri Waajakoski), 21.13, 4–0 Jeffrey Laman (Markus Haapanen), 31.50, 4–1 Jimmy Sigfrids (Felix Nyfors, Artjom Gornostajev) NÖ2.

III: 43.27, 5–1 Joona Vainio (Mikko Kulju, Otto Rantanen), 48.05, 6–1 Waajakoski (Niklas Saha, Teemu Karjalainen), 57.36, 7–1 Aleksi Karlsson (Joni Vuorela), 59.56, 7–2 Joel Portin.

Målvakter: Henri Viitala, FPS, 17 (1+8+8), Axel Nyfors, Muik, 36 (13+17+6).

Utvisningar: FPS 2x2 minuter, Muik 4x2 minuter. Publik: 278.