Eräviikingit Akatemia vann division ett-matchen med 6–3 (2–0, 1–1, 3–2).

Det kan gå snabbt i innebandy. Och det gick snabbt fel väg, då Blue Fox hade ett svagt ögonblick drygt halvvägs in i den första perioden. Eräviikingits Otto Blomqvist gjorde 1–0 efter 11.02 och bara elva sekunder senare sprättade Jussi Mäkinen in 2–0 för hemmalaget.

Miikka Kareinen ökade till 3–0 i mittperioden innan Jonathan Sjöblom kom åt att reducera efter till 3–1. Reduceringen kom i samband med en avvaktande utvisning. Johnny Fredriksson fick passningspoängen.

Miikka Honkaniemi blåste på allvar liv i matchen genom att reducera till 3–2 efter 48.29. Blue Fox var inte på tårna efter målet och bara tre sekunder senare ledde hemmalaget åter med två mål. Mikko Kauppi gjorde 4–2 efter 48.32.

Några minuter senare gjorde Miikka Kareinen 5–2 och när nästan 55 minuter var spelade såg Otto Blomqvist till att 6–2 kom upp på tavlan. Miikka Honkaniemi reducerade till 6–3 och det förblev slutresultatet.

I: 11.02, 1–0 Otto Blomqvist (Mikko Kauppi), 11.13, 2–0 Jussi Mäkinen (Patrik Laitinen).

II: 32.30, 3–0 Miikka Kareinen (Petri Kuitunen), 33.21, 3–1 Jonathan Sjöblom (Johnny Fredriksson) AU.

III: 48.29, 3–2 Miikka Honkaniemi (Jonathan Sjöblom), 48.32, 4–2 Mikko Kauppi (Juho Niinikoski), 52.02, 5–2 Kareinen (Petri Kuitunen), 54.56, 6–2 Otto Blomqvist (Joonatan Lindholm), 57.00, 6–3 Honkaniemi (Sami Saari).

Målvakter: Santeri Kainulainen, Erä, 7 räddningar, Roope Mutka, Blue Fox, 12.

Utvisningar: Erä 3x2 minuter, Blue Fox 1x1 minuter. Publik: 82.