|

Christoffer Ingo ett av landets politiska framtidslöften

Christoffer Ingo. Zoom
Foto: Sofia Jern

Christoffer Ingo.

Korsholmspolitikern och Svensk Ungdoms ordförande Christoffer Ingo listas av tankesmedjan Linja som ett av landets unga framtidslöften inom politiken. Ingo är inte den enda österbottningen på listan.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

22-årige Ingo placeras på en tredje plats på listan över landets 25 politiska framtidslöften som är under 25 år. Enligt Linja har namnen på listan stor potential att erhålla höga poster inom den nationella politiken de kommande åren. En del kan även ställa upp i riksdagsvalet 2019 med ett framgångsrikt resultat.

Enligt listan är Ingos starka egenskaper ett högt röstetal i vårens kommunalval, 259 röster, och hans ordförandeskap i SU.

Efter kommunalvalet valdes Ingo i juni till första vice ordförande i Korsholms kommunfullmäktige. Ingo förutspås ha ett starkt växande stöd bland svenskspråkiga österbottningar också i framtida val vilket kan ge honom en plats i riksdagen.

Med på listan finns även 25-årige Tommi Mäki (Saml), fullmäktigeledamot i Vasa. Mäki har inte bara gjort sitt namn känt i kommunalpolitiska kretsar. Till vardags har Mäki arbetat som arrangör bland annat bakom Vasa Festival.

Annons
Se Linjas lista här!
Zoom

Tommi Mäki. Foto: Arash Matin

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Vasaborna går gärna på after work – fredag är favoritdagen

Susanna Kivikko är restaurangchef på Sokos Hotel Vaakuna som driver restaurang Venn i Vasa.
Foto: Heidi Kojonen

Susanna Kivikko är restaurangchef på Sokos Hotel Vaakuna som driver restaurang Venn i Vasa.

Konceptet after work har fått ett uppsving i Vasa de senaste åren. Det säger man på flera av Vasas uteställen.

Mest läst senaste veckan