Lärarstuderande marknadsför herrmiddag med provokativ video

NyhetsbildZoom
Videon ses inte som kvinnoförnedrande, tycker vide ordförande Cecilia Karlsson. Foto: Skärmklipp
Kvinnoben, nakna axlar och suggestiv musik. Finlands svenska lärarstuderandes förening FSLF marknadsför sin herrmiddag i Vasa med en egengjord video. Den har inte väckt negativa reaktioner, tycker viceordförande.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"Viceordförande Cecilia Karlsson från FSLF, hur tänkte ni då ni gjorde videon?


– Vi ville marknadsföra evenemanget och locka män att delta. Vi ville visa dem vad de kan se fram emot under herrmiddagen.

Hur har reaktionerna på videon varit?

– De har varit positiva. Vi har fått många likes på Facebook och jag har hört många tjejer i korridorerna prata om videon.

Kan den ses som kvinnoförnedrande?

– Vi har faktiskt inte tänkt i de banorna. Vi har inte fått några kommentarer som skulle antyda det över huvud taget.

Har ni tidigare marknadsfört evenemang med videor?

– Nej, det här är en av de första gångerna. Editeringen gjordes av FSLF-medlemmar.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Sport

VM i karting körs i Alahärmä

KARTING VM i karting avgörs i Alahärmä i september nästa år. Till Powerpark anländer de bästa förarna i världen i klasserna OK och OKJ – klasser som körs med 125-kubiks motorer.

Nyhetsbild
Ekonomi

Handelskammarens styrelse ska diskutera Guldkusten-pengarna

Gick det rätt till då pengar kanaliserades via marknadsföringsbolaget Guldkusten till Nextjet? Det ska Österbottens handelskammare diskutera på onsdag.

Nyhetsbild
Lokalt

Mats Hägglund och Micaela Nykvist leder Vörå Migrationscenter

Mats Hägglund blir migrationsdirektör för Affärsverket Vörå Migrationscenter, medan Micaela Nykvist blir biträdande migrationsdirektör.

Nyhetsbild
Kultur

Tre artister klara till Lisää Löylyä Festival i Vasa

Tre av tio artister är klara för Lisää Löylyä Festival på WS Arenan i juni 2019. Vilka de övriga sju artisterna är, offentliggörs senare.

Mest läst senaste veckan