Det är många som kommit till Botniahallen, de flesta är ungdomar och föräldrar som vill höra vad de kan jobba med i framtiden, eller så får de fråga om råd av skolor och arbetsgivare.

Zoom

Lasse Lorenz stannade vid Evangeliska folkhögskolans bås för att försöka pricka hål med säckar. Foto: Felix Rantschukoff



Lasse Lorenz stannar vid Evangeliska folkhögskolans bås för att testa sina kastkunskaper. Han har gått i hemundervisning och har som nästa steg tänkt söka sig till Kuortane idrottsinstitut.

- Jag har varit på den här mässan ett par gånger förr och tyckt om det. Jag har länge vetat vad jag vill söka till härnäst, men det är roligt att se vad som finns, säger Lorenz.

Botniahallen rymmer såväl mindre bås, som stora fordon som lastbilar och polisbilar. Sashko Tsekov lyfter sin sexåriga kusin Ani Natieva Yankova upp på en motorcykel vid Polisyrkeshögskolans bås. Yankova tycker det är spännande att sitta på motorcykeln och Tsekov har kommit för att hjälpa hans mamma med hennes bås.

- Jag har hjälpt att ställa ut en eldriven miniatyrbil som barnen får prova på. Det finns mycket att se på här, säger Tsekov.

Zoom

Kirsti Asunta, planerare på Polamk, hoppas att många är intresserade av den svenskspråkiga polisutbildningen. Foto: Felix Rantschukoff



Kirsti Asunta, planerare vid Polisyrkeshögskolan Polamk, hoppas på att många svenskspråkiga ska komma för att höra på vad de har att berätta.

- Vi har både bil och motorcykel här som man får pröva att sitta i, respektive på. Vi hoppas att många kommer för att ställa frågor om både utbildningen och hur det är att vara polis.

Zoom

På kvällen väntas 2000 besökare komma till Botniahallen, på huvuddagen väntas 6000 besökare till. Foto: Felix Rantschukoff



Petra Långfors, projektansvarig vid Expo Österbotten, hoppas på många besökare i morgon.

- Knowhow-mässan handlar om att få inspiration inför framtiden. Man får höra om vad man kan göra både som ungdom och som arbetssökande. Det är även många som hittat det rätta för dem efter att de besökt mässan.

Knowhow-mässan pågår till klockan 21 i kväll och fortsätter i morgon klockan 8.30 till 15.