|

Kondomförpackningar som ska förändra normer

Zoom
Foto: Femart

Den svenska konstagenturen Femart har designat nya kondomförpackningar som de hoppas att bland annat rederiet Silja Line skulle vara intresserade av.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

I juli skrev Vasabladet om Sanna Laakso som reagerade starkt på de kondomer som Silja Line hade till salu. På kondomer, som var placerade mellan muminservetter och tandborstar, stod det bland annat “I recycle girls” och på ett annat “Want to see the monster?”.

Silja Line sade till Vasabladet att tanken med kondomerna var att det skulle vara humoristiska. Rederiet uppgav att de skulle att ta bort kondomerna ur sitt sortiment.

– Att Tallink Siljas kommunikationsdirektör viftade bort det som humor är exakt det som är farligt. Det är de snedvridna kommentarerna i vardagen som skapar störst negativ effekt, säger Sanna Laakso.

Nu har Laakso tillsammans med 27 konstnärer från konstagenturen Femart designat nya kondomförpackningar som uppmuntrar till samtycke, kärlek och allas lika värde.

Annons
– Vi vill förändra normer och osunda, ojämställda samhällsstrukturer. De kondomförpackningar som Femarts konstnärer designat är ett ställningstagande för att sex endast ska ske genom samtycke mellan två eller flera personer, säger Femarts grundare Gabriella Riddez i ett pressmeddelande.

Femart och Laakso hoppas att Silja linje och RFSU skulle vara intresserade av de specialdesignade kondomförpackningarna.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Ralf Sund: "Folk verkar glömma att regeringen har ett helhetsansvar"

STTK:s chefsekonom Ralf Sund.
Foto: Lehtikuva/Jussi Helttunen

STTK:s chefsekonom Ralf Sund.

Regeringen bör hålla sig borta från avtalsförhandlingarna, men se till så att kommunerna har råd att betala vårdpersonalens löneförhöjningar.

Mest läst senaste veckan