I juli skrev Vasabladet om Sanna Laakso som reagerade starkt på de kondomer som Silja Line hade till salu. På kondomer, som var placerade mellan muminservetter och tandborstar, stod det bland annat “I recycle girls” och på ett annat “Want to see the monster?”.

Silja Line sade till Vasabladet att tanken med kondomerna var att det skulle vara humoristiska. Rederiet uppgav att de skulle att ta bort kondomerna ur sitt sortiment.

– Att Tallink Siljas kommunikationsdirektör viftade bort det som humor är exakt det som är farligt. Det är de snedvridna kommentarerna i vardagen som skapar störst negativ effekt, säger Sanna Laakso.

Nu har Laakso tillsammans med 27 konstnärer från konstagenturen Femart designat nya kondomförpackningar som uppmuntrar till samtycke, kärlek och allas lika värde.

– Vi vill förändra normer och osunda, ojämställda samhällsstrukturer. De kondomförpackningar som Femarts konstnärer designat är ett ställningstagande för att sex endast ska ske genom samtycke mellan två eller flera personer, säger Femarts grundare Gabriella Riddez i ett pressmeddelande.

Femart och Laakso hoppas att Silja linje och RFSU skulle vara intresserade av de specialdesignade kondomförpackningarna.