|

Kondomförpackningar som ska förändra normer

NyhetsbildZoom
Foto: Femart
Den svenska konstagenturen Femart har designat nya kondomförpackningar som de hoppas att bland annat rederiet Silja Line skulle vara intresserade av.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

I juli skrev Vasabladet om Sanna Laakso som reagerade starkt på de kondomer som Silja Line hade till salu. På kondomer, som var placerade mellan muminservetter och tandborstar, stod det bland annat “I recycle girls” och på ett annat “Want to see the monster?”.

Silja Line sade till Vasabladet att tanken med kondomerna var att det skulle vara humoristiska. Rederiet uppgav att de skulle att ta bort kondomerna ur sitt sortiment.

– Att Tallink Siljas kommunikationsdirektör viftade bort det som humor är exakt det som är farligt. Det är de snedvridna kommentarerna i vardagen som skapar störst negativ effekt, säger Sanna Laakso.

Nu har Laakso tillsammans med 27 konstnärer från konstagenturen Femart designat nya kondomförpackningar som uppmuntrar till samtycke, kärlek och allas lika värde.

– Vi vill förändra normer och osunda, ojämställda samhällsstrukturer. De kondomförpackningar som Femarts konstnärer designat är ett ställningstagande för att sex endast ska ske genom samtycke mellan två eller flera personer, säger Femarts grundare Gabriella Riddez i ett pressmeddelande.

Femart och Laakso hoppas att Silja linje och RFSU skulle vara intresserade av de specialdesignade kondomförpackningarna.

Kommentarer
|

Färre älgkrockar – hjortstammen har trefaldigats på 20 år

Nyhetsbild
Kollisioner med hjortar kan skada bilen, men det leder inte till personskador lika ofta som i älgolyckor. Foto: Pixabay
Hjortdjurskollisioner blir vanligare i takt med att hjortstammen växer.

Mest läst senaste veckan