En man som klättrade på brandstegen av ett höghus på Bulevarden i Helsingfors orsakade ett stort polispådrag på tisdagseftermiddagen. Mannen befann i sig i höghusets översta våning när polisen och räddningsverket kom till platsen.

Enligt kommissarie Juha Haapalainen från polisinrättningen i Helsingfors var mannen självdestruktiv, men efter en dryg timme lyckades polisen övertala honom att komma ner.

– Han befann sig i husets högsta våning och var självdestruktiv. Situationen är nu över och mannen är gripen, sade Haapalainen.

Enligt Haapalainen är det inte ovanligt att både polisen och räddningsverket rycker ut med flera enheter vid liknande situationer.

– Det beror helt på situationen. Så klart, om vi måsta spärra av vägen krävs det en hel del folk. Dessutom kan det i vissa fall hända att räddningsverket lägger fram en madrass, den beredskapen måste också finnas.

Efter att situationen var över informerade Helsingforspolisen om den på sitt Twitterkonto. Enligt polisen utgjorde situationen ingen fara för utomstående.