Matchen var endast 21 sekunder gammal då Sport gjorde 1–0. Joel Kiviranta kontrade in ledningsmålet men glädjen blev inte långvarig. Gästernas Casimir Jürgens kvitterade i följande anfall. Sport fick en stund senare spela powerplay två gånger i rad, men utnyttjade inte möjligheterna. Men då laget fick försöka en tredje gång med en man mera på isen var fullträffen ett faktum.

7-5
(3-1, 0-1, 4-3) slutade matchen Sport-Pelicans.


Andrew Kozek gjorde 2–1 från närhåll och efter 11.55 slog Antti Kalapudas in 3–1, lagen gick till pausvila i samma resultat. Den andra perioden började med en bra chans för Sport, men det var Pelicans som lyckades först i målskyttet. Jesse Mankinen nätade i powerplay i den 28:e minuten och Sport ledde endast med ett mål. Flera mål sågs inte i den andra perioden, men så långt hade Sport stått för en bra insats i hemmarinken. Men bättre skärpa kunde laget ha gjort ett mål till i mellanakten, till exempel Kozek hade ett bra läge. Genast i början av den avslutande perioden lyckades däremot Sport göra mål.

Ari Gröndahl ställde in siktet och nätade på ett slagskott. Det stod 4–2 på tavlan och läget såg minst sagt bra ut för hemmalaget. Men situationen blev snabbt sämre. Pelicans nämligen både reducerade och kvitterade i raskt takt. Först gjorde Severi Lahtinen 4–3 efter 43.22 och två minuter senare kvitterade Ilkka Kangasniemi.

Sport tappade ändå inte fokus och tog tillbaka initiativet en dryg minut senare. Aleksi Ainali gjorde 5–4 med ett kvickt skott. Och när Pelicans pressade på för en kvittering, så var det i stället Sport som gjorde ett viktigt mål i den 57:e minuten. Joel Kiviranta gjorde 6–4 med sitt andra mål för kvällen, men matchen var inte över. Pelicans reducerade då det återstod en dryg minut att spela och matchen fick en spännande avslutning.

Men då steg Kiviranta fram och punkterade matchen sitt tredje och Sports sjunde mål för kvällen. Sport vann också med samma siffror, 7–5.