|

Spelare samlas i Vasa

NyhetsbildZoom
Vaasa Game Days pågår på Vasa universitet på onsdag och torsdag. Foto: Arkiv/Severi Pohto
För tredje året i rad ordnar spelfantaster den två dagar långa spelmässan Vaasa Game Days vid Vasa universitet. Evenemanget inleds klockan tolv i dag.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Det är en fokuserad Teemu Närvä, projektchef för Vaasa Game Days, som svarar då vi ringer honom inför spelmässan.

– Det finns ännu en del att göra. Vi har cirka två timmar på oss och så öppnar vi dörrarna. I det stora hela är allt klart, men vi ska knäppa på några gamla spelkonsoler ännu.

Det är lite problematiskt, för en hel del av konsolerna är så pass gamla att det inte är säkert att de fungerar.

– Det finns alltid en risk att de går sönder men de är väl omhändertagna och det borde inte vara några problem.


Rekordmånga företag med i år

Spelmässan ordnas för tredje året i rad. I år deltar ett rekordantal företag i evenemanget och Närvä hoppas på en stor publik.

– Vasa game days är det största spelevenemanget i regionen. Det finns efterfrågan på liknande mässor. Spelande är en så pass universell hobby, säger Närvä.

Evenemanget pågår i dag och i morgon mellan klockan 12 och 19. Inträdet är gratis.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan