|

Ugandisk polis slog till mot tidning

NyhetsbildZoom
Polisen har slagit till mot ugandiska tidningen Red Pepper. Arkivbild. Foto: Stephen Wandera
Ugandisk polis har slagit till mot landets största tabloidtidning Red Pepper.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Polisen uppger för Reuters att åtta personer gripits och att datorer och mobiltelefoner beslagtagits. Övriga anställda har hindrats från att komma tillbaka till redaktionen. Tidningen har inte kommit ut sedan tillslaget och man har inte heller publicerat några artiklar på sin nätsajt.

Tillslaget beror enligt ugandisk tv på en artikel som tidningen publicerat som handlar om att landets president Yoweri Museveni konspirerade för att avsätta grannlandet Rwandas president Paul Kagame.

Polisen uppger för Reuters att artikeln var ett hot mot den nationella och regionala säkerheten.

Ugandiska utrikesdepartementet nekar i starka ordalag till uppgifterna i tidningen, uppmanar allmänheten till att ignorera sådana uppgifter, och säger att bandet mellan länderna är solitt.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan