|

Gränsbevakningen hittade drönare i tobakslast

Gränsbevakningen misstänker att smugglare använder drönare för att föra in illegal tobak från Ryssland till Finland.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Smuggeltobak från Ryssland till Finland börjar falla ner från himlen. Gränsbevakningen har goda grunder att misstänka att smugglare använder drönare för att få in illegala varor i Finland eftersom en övergiven drönare med tobakslast har hittats nära gränsen till Ryssland.

Gränsbevakningsväsendet hittade i juli en drönare i en skog i utkanten av Villmanstrand och misstänker att drönaren var på väg till Finland med tobak. Förutom lasten på drönaren hittade gränsbevakningen andra tobakspaket i området. Gränsbevakningen hittade drönaren efter att ha fått ett tips från en privatperson som sett den flyga på cirka 200 meters höjd.

Gränsbevakningen har utrett fallet tillsammans med Tullen men tills vidare har man inte någon misstänkt. I ett pressmeddelande påminner gränsbevakningen om att det är förbjudet att flyga i Finlands och Rysslands gränsområde utan särskilda tillstånd. Det gäller också för drönare.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan