|

Sport skäret efter ligaettan

NyhetsbildZoom
Joonas Komulainen var så här nära att få in pucken bakom Kärpäts målvakt Veini Vehviläinen i första perioden. Foto: Arash Matin
Sport var på hugget i första perioden, men Kärpät kom i kapp och säkrade sedan tre poäng.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Sport förlorade med 1–3 (1–0, 0–2, 0–1) mot Kärpät inför 2590 på Kopparön på torsdagskvällen.

Sport tog ledningen i första perioden. Hemmalaget etablerade tryck och Antti Kalapudas åkte ner mot det vänstra hörnet, vände upp och serverade Joel Kiviranta i slottet. Kiviranta gjorde sitt nionde mål för säsongen med ett hårt och lågt skott som överraskade en skymd Veini Vehviläinen i Kärpäts mål.

Matchen kunde inte ha börjat mycket bättre för Sport som efter målet ångade på. Hemmalaget kunde likväl ha lett med ett par mål efter första perioden.

Sportbekanta Ville Leskinen kunde ha kvitterat med 40 sekunder kvar på uret då han frispelades, men marginalerna var inte på Leskinens sida vars skott träffade stolpen

Kärpät satte in en extra växel direkt efter nedsläpp i andra perioden. Det tog bara lite över tre minuter innan Sports första utvisning såg dagens ljus och endast 19 sekunder powerplay innan gästernas första mål gjorde det samma

Lite senare gjorde gästerna nästa powerplaymål. Mikael Ruohomaa åkte in från vänster och hängde in pucken i krysset med ett läckert handledsskott. Utöver målen prickade gästerna målramen två gånger i perioden

Sport kunde ändå ha kvitterat mot slutet av perioden då Sam Povorozniouk bjöd på en läcker snurrfint framför mål men Vehviläinen hann få axeln på pucken

I tredje perioden försökte Sport skapa samma tryck i gästernas zon som i första perioden, men bränslet var slut. Den sista luften gick ur de rödklädda då Julius Junttila allt för enkelt fick styra in 1–3 från närhåll då knappa kvarten återstod av matchen.

Jag rekommenderar artikeln

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

"Wogeln" ser sig själv i sin publik: Som en spegel

KRONOBY Förr var det spel som gällde men nu streamar Valter "Wogeln" Kangas IRL, som det kallas då någon sänder live på nätet från den fysiska världen.

Nyhetsbild
Lokalt

AXEL ÅHMAN: Traditionellt lillebrorskomplex

MIDSOMMARKRÖNIKA Det svider att erkänna men Sverige är lite bättre än Finland på en hel del saker. En av dem är att fira midsommar. De har patenterat idyllen med midsommarstång, smågrodorna och nubbe till sillen. Bland lummiga björkar i strålande solsken hoppar de runt med blomsterkransar i håret och sjunger sommarsånger med sin glättiga accent medan de har det så där äckligt perfekt som man bara kan ha det i Sverige.

Nyhetsbild
Utrikes

Finländska bordtennisvirtuoser spelar med saxar och hårfönar – har redan 100 miljoner visningar

Kan man släcka ett ljus med en pingisboll? Visst kan man det. Spela bordtennis med en hårfön? Det går an. Den finländska bordtennistrion Pongfinity har gjort ett namn för sig internationellt och siktar nu på att erövra den kinesiska marknaden.

Nyhetsbild
Opinion

KOLUMN: Snart pratar vi mera med robotar än med varandra

År 2020 kommer vi att prata mer med smarta manicker än med varandra. Är det en utveckling som vi vill ha, eller är det pengarna som styr?, undrar Niklas Nyberg i sin kolumn.

Nyhetsbild
Lokalt

I juli ändrar körkortslagen – mindre undervisning krävs för mopedkort

JAKOBSTAD Den obligatoriska övningskörningen slopas helt och sex teoritimmar ska bli fyra. På bilskolorna oroar man sig för att skicka ut mopedister som aldrig fått körundervisning i trafiken.

Mest läst senaste veckan