|

Finland till VM-semifinal

Finland fick en chockstart på sin kvartsfinal i VM i Bratislava, men gjorde sedan jobbet och säkrade en semifinalplats.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Innebandy VM, damer

  • Finland – Slovakien 6–2 (2–2, 1–0, 3–0)

Hemmanationen Slovakien bjöd till i första perioden i tosdagens kvartsfinal och tog ledningen två gånger. Men Finland såg genom två mål i powerplay till att det stod 2–2 i första pausen och tog sedan hem matchen.

Yttern Eliisa Alanko satte 4–2 i mitten av tredje perioden och fastställde slutresultatet med åtta sekunder kvar.

Semifinalerna avgörs på fredag. Finland ställs mot vinnaren i torsdagens sena kvartsfinal mellan Schweiz och Norge. Sverige och Tjeckien möts i den andra semifinalen och finalen spelas på lördag.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan