|

Kulkuri har hittat ny lokal i Petalax

NyhetsbildZoom
Blandrashunden Ida har nyss fått 11 valpar. Ägaren ville inte längre ha Ida, så hon lämnades till Kulkuri. Hunden har inget med nyheten att göra.
Hundgården Kulkuri har hittat en ny lokal i Petalax och skall flytta från Kvarngatan i Vasa. Sökandet har pågått i tiotals år.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

- Jordbyggnadsarbetet har kommit igång bra. Skogsområden har fällts, jorden har bytts och fyllts med grus och grunden till byggnaderna är på god väg, skriver de i sitt pressmeddelande.

Nya och flyttbara byggnader har börjat tillverkas för flera år sedan med flytten i åtanke. En ny uppvärmd lokal även för katter på ungefär 40 kvadratmeter har planerats. För hundarna har det byggts 60 kvadratmeter. Förutom de här utrymmena ska utrymmen byggas utomhus.

- Flytten kan så småningom börja, men det finns ännu mycket jobb att göra, skriver de i pressmeddelandet.

Flytten uppskattas totalt kosta ungefär 15 000 euro.

- Vi tar gärna emot finansiellt stöd och byggnadsmaterial.

Kulkuri ordnar ett välgörenhetsevenemang med rockmusik på fredag och ett julevenemang på söndag.

Pohjalainen var först ut med nyheten.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan