Åminne Folkpark har börjat förbereda sig för säsongen 2018, som blir den första hela säsongen i nyrenoverade lokaler.

Sommaren 2017 bjöd på ett varierande program, någonting som även kommer att känneteckna programutbudet sommaren 2018.

- Naturligtvis kommer man att få ta del av traditionella danser precis som vanligt i Åminne, men det blir även mycket annat, allt från opera till rock och visor. Vi försöker hitta program för alla åldrar och inriktningar, säger Åminne Folkparks ordförande Mikael Antell.

Zoom

Mikael Antell Foto: Åminne Folkpark

Folkparkens hela program släpps under vårvintern men redan nu offentliggör man två programkvällar.

- Även ifjol satte vi biljetterna till några evenemang till försäljning inför julen och det visade sig vara en omtyckt julklapp. Många av oss har redan skåpen fyllda och en biljett som gåva ger mottagaren någonting att se fram emot, säger Antell.

Operadelen av sommarens program sköts av gruppen Divine från Sverige. Divine har sjungit sig in i mångas hjärtan genom medverkan i bland annat "Allsång på Skansen", tv-programmet "Go' kväll", på utomhusarenan Dalhalla, på Nobelfesten, Polarpriset, Stockholm Pride, Oslo-Operan, i Berwaldhallen, i kyrkor och i ett fårhus utanför Umeå. De har rest över hela världen och framträtt i USA, Kina och Indien. Deras önskan är att sprida opera till alla på ett lättsamt och humoristiskt sätt, och få bort "finkultur-stämpeln".

Zoom

Divine Foto: Press

I föreställningen "A Divine taste of Summer" sprider de tre sopranerna Caroline Gentele, Gabriella Lambert-Olsson och Karin Nybom operans magiska toner och klassisk musik på sitt eget alldeles speciella sätt då de friskt blandar opera, operett, visor och populärmusik – kryddat med sångerskornas humor, värme och roliga anekdoter från deras egna upplevelser och möten efter alla år på scenens tiljor.

Veckan efter Divine får Åminne besök av Anders Lundin (Sverige) med föreställningen "Expedition Livet - från apa till självförverkligare".

Lundin är känd för många österbottningar genom bland annat sin medverkan i Expedition Robinson och Allsång på Skansen. Just nu är han aktuell på tv i bland annat Allt för Sverige. Till Åminne Folkpark kommer han med både visor och berättelser, sin gitarr och kontrabasisten Jonas Olofsson.

Divine uppträder den 1 augusti 2018 och Anders Lundin den 8 augusti 2018. Biljetter finns tillgängliga via Studio Ticket och NetTicket.fi.