|

Kjell Westös nya roman blir film

Kjell Westö Zoom
Foto: Arkivfoto

Kjell Westö

Den kritikerrosade romanen "Den svavelgula himlen" blir både film och tv-serie.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Den hyllade finlandssvenska författaren Kjell Westös senaste roman skildrar familjeband, vänskap och det hur drömmar och minnen färgas av kön, klass och tidens gång.

Romanen utkom i augusti och har blivit en bästsäljare i både Finland och Sverige.

Filmmanuset skrivs av den svenska dramatikern och manusförfattaren Erik Norberg tillsammans med den finlandssvenska regissören Claes Olsson, som även står för regin.

Produktionen av filmen och tv-serien görs som ett samnordiskt projekt med Nordic Film Pool som producent. Inspelningarna kommer i gång i början av 2019.

Annons
Kjell Westö föddes 1961 i Helsingfors och debuterade som författare 1986. Han har bland annat belönats med De nios stora pris, Aniarapriset, Sveriges radios romanpris och Nordiska rådets litteraturpris (alla 2014) samt med Finlandiapriset i litteratur (2006) och Pro Finlandia-medaljen (2008).

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan