;
|

Mäkäräinen bommade ett skott för mycket

NyhetsbildZoom
Kaisa Mäkäräinen fortsätter ha små problem med skyttet.Foto: Franck Fife/Lehtikuva/AFP Foto: Franck Fife/Lehtikuva
Inför det sista skyttet var utgångsläget klart: Kaisa Mäkäräinen hade inte råd med missar för att nå en topplacering. Mäkäräinen bommade ett skott för mycket och slutade på 14:e plats i skidskyttevärldscupen.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Mäkäräinen får fortsätta vänta på säsongens första seger. Masstarten i Frankrike var den sista tävlingen innan julpausen.

Mäkäräinen bommade på egen hand lika många skott som dagens tre bästa åkare. Det osäkra skyttet fortsätter vara den blåvita profilens akilleshäl.

Tävlingen började ändå lovande för Mäkäräinen, som sköt prickfritt i det första liggande skyttet. Sedan gick det på tok: två bommar i det andra liggande gjorde att Mäkäräinen tappade tätkänningen.

Efter fem träffar i det första stående skyttet hade Mäkäräinen fortfarande små chanser till en topplacering, men tävlingens näst sista skott blev en bom och täten rymde igen i väg.

Mari Laukkanen bommade fyra skott och slutade på 24:e plats.

Inför det sista skyttet var det fördel Denise Herrmann. Herrmann säckade ändå ihop och bommade tre skott i det sista skyttet.

Fransyskan Justine Braisaz avslutade med att skjuta prickfritt och vann tävlingen före vitryskan Irina Krjuko och tyskan Laura Dahlmeier.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Solängen får pris: Det är inte vi och de, utan vi tillsammans

ORAVAIS På Solängen i Oravais är det aldrig bråttom. Och det finns alltid anledning att ordna en hattfest eller grilla korv. Nu får det effektiverade serviceboendet pris för sitt sätt att jobba.

Nyhetsbild
Lokalt

VCS föregångare i Finland – hudcancerpatienter får hjälp i ljusrum

VASA Människor som har ytlig hudcancer kan behandlas med en kräm som aktiveras i dagsljus. Men det finländska vädret är inte optimalt och de senaste åren har även somrarna varit för molniga och kalla. Därför har Vasa centralsjukhus nu invigt Finlands första dagsljusrum för hudcancerbehandling.

Nyhetsbild
Lokalt

Sista fusionsdiskussionen har börjat

KORSHOLM Ungefär 50 personer har samlats i Toby skola för att på båda inhemska språken bolla tankar om en eventuell fusion mellan Vasa och Korsholm.

Nyhetsbild
Lokalt

Bra utbildare ska bli bättre på forskning

VASA Vasa universitet har stöpt om sin organisation ordentligt och satsar nu ännu mer på kvalitet. Det finns pengar att anställa hjärnor och sätt att hålla dem kvar, hävdar ledningen.

Mest läst senaste veckan