Rurik Ahlberg vill bli ny direktör för vårddistriktet

NyhetsbildZoom
Korsholms kommundirektör Rurik Ahlberg är en av de sex personer som sökt jobbet som direktör för Vasa sjukvårdsdistrikt. Foto: Arkiv/
Sex personer har sökt jobbet som direktör för Vasa sjukvårdsdistrikt. Den nuvarande direktören Göran Honga går i pension i år efter 13 år på posten. Bland de sökande finns kommundirektör Rurik Ahlberg från Korsholm.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Nu har ansökningstiden gått ut för det lediga jobbet som direktör för Vasa sjukvårdsdistrikt. Sex personer sökte jobbet. De sökande är:

Rurik Ahlberg, politices licentiat, kommundirektör i Korsholm.

Mikael Gädda, politices magister, vårddirektör i Korsholm.

Jarkko Pirttiperä från Vasa, förvaltningsmagister, direktör för K5, Kust-Österbottens samkommun för social- och primärhälsovård.

Marina Kinnunen från Vasa, ekonomie doktor, chefsöverskötare på Vasa sjukvårdsdistrikt och tf direktör för Vasa sjukvårdsdistrikt.

Juha Heino från Tammerfors, specialist i allmänmedicin, direktör för välfärdssamkommunen i Forssaregionen.

Timo Helander, socialarbetare från Helsingfors.

Sjukvårdsdistriktets fullmäktige behandlar direktörsfrågan i mars.

Rurik Ahlberg valdes till kommundirektör i Korsholm 2007.

– Jag vill egentligen inte kommentera min ansökan, annat än med att det är sällan sådana viktiga poster är lediganslagna i Österbotten, säger Ahlberg.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Parkeringen kaotisk då människor vallfärdar till Sandö: "Bäst att promenera eller cykla"

När parkeringsplatserna inte räcker till parkerar många solbadare på cykelvägen. Det är inte tillåtet, och de ansvariga för stranden önskar att de som kan cyklar eller promenerar till stranden.

Nyhetsbild
Lokalt

Högtryck för iskallt jobb – glassleverantör i Karleby jublar

KARLEBY/NYKARLEBY I Sias fryslager sliter Miikka Kulla för att få ut glass till landets kiosker och butiker. Han jobbar i minus 21 grader. Precis som glassbolagen njuter även bryggerierna i värmen.

Nyhetsbild
Övriga annonser

Toppstjärnor på den unika musik-, mat och vinfestivalen i Inre hamnen i Vasa nästa vecka 27-28.7

Annons från Vasa Festival Sista veckoslutet i juli brakar det loss på den österbottniska kusten då Vasa återtar sin plats på den nationella festivalkartan i och med Vasa Festival som ordnas i den maritima parkmiljön i Inre hamnen i Vasa.

Mest läst senaste veckan