;
|

800 madrasser och plädar till Kajanaland

NyhetsbildZoom
Träd som fallit över ledningarna orsakar omfattande strömavbrott.
Röda Korset har sänt materiel till områdena i Kajanaland som är utan elektricitet till följd av det kraftiga snöfallet. Tidningen Kainuun Sanomat skriver att läget kommer att förvärras under söndagen.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

För att hjälpa dem som drabbats av elbristen har Röda Korset sänt reservkraftgeneratorer, 800 madrasser, 1080 vattendunkar och 840 plädar. Enligt tidningen Kainuun Sanomat väntas läget förvärras under söndagen då temperaturerna sjunker.

Generatorerna som Röda Korset bidrar med kommer att placeras bland annat på vårdinrättningar i samråd med myndigheterna. Frivilliga finns på plats för att hjälpa dem som drabbats av elbristen, och en grupp åker runt bland åldringar för att kontrollera om det behövs hjälp.

Värst är situationen i Suomussalmi och Hyrynsalmi.

Tidningen Kainuun Sanomat skriver att man kämpar med att få mobilnätet att fungera som det ska. Hittills har det inte varit några stora problem att nå Nödcentralen, men det kan förekomma brister i mobilnätet.

Vid 13.30-tiden på trettondagen var omkring 5000 hushåll utan el.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Ännu oklart vad det ska bli av Lärknäs och Annahemmet

Det är fortfarande oklart hur omfattande ingrepp som behövs för att sätta boendeenheterna Lärknäs och Annahemmet i skick. Korsnäs väntar nu på svar från de konstruktionsgranskningar som gjorts.

Nyhetsbild
Sport

Vasa IFK nätade åtta gånger

FOTBOLL Vasa IFK tog en promenadseger när laget träningsspelade hemma mot IFK Holmsund. Det svenska motståndet hade ingen chans.

Sport

Seger i VIFK-debuten för unga målvakten Fanny Söderström

FOTBOLL Två mål i första halvlek innebar seger för Vasa IFK när IK Myran gästade för träningsmatch.

Nyhetsbild
Utrikes

Resolution om vapenvila i Syrien antogs

Efter långa och intensiva förhandlingar antog till slut FN:s säkerhetsråd en resolution om minst 30 dagars humanitär vapenvila i Syrien. Resolutionen, vars underlag Sverige tillsammans med Kuwait tagit fram, antogs enhälligt.

Mest läst senaste veckan