;
|

Storm drar in över Finland i natt

NyhetsbildZoom
Det kan löna sig att hålla sig inomhus i kväll då en storm drar in överdelar av landet. Foto: Lehtikuva
Under söndag kväll och måndag drar två stormväder in över Finland. Redan nu är vindarna hårda på havet och det stormvarnas på Bottenhavet, Västra Finska viken, Norra Östersjön och Ålands hav.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

På lördag kväll meddelade Meteorologiska institutets meteorolog Anniina Valtonen på Twitter att man upptäckt två stormväder som man inte varit medvetna om tidigare som drar in över landet. Det första drar in över landets sydvästra delar på söndag kväll, det andra ställer till det i Lappland på måndag.

På Bottenhavet och Finska viken blåser det redan nu över 20 meter per sekund, meddelar Meteorologiska institutet som varnar för sjögång. På kvällen och natten förekommer svår sjögång där den signifikanta våghöjden överstiger 4 meter.

I Egentliga Finland och Satakunta är den västlig till nordvästliga vinden kraftig under den tidiga natten till måndag med vindbyar på upp till 20 meter per sekund.

Storm kallas det då vindhastigheten både på land och till sjöss är mellan 24,5 och 28,4 meter per sekund.Tidningen Ilta-Sanomat skriver att det finns risk för att vinden kommer att fälla träd uppe i norr. Stormen som drar in under natten till måndag kommer från Norge och Sverige. Det kan förekomma snöfall i samband med stormen, men efter det klarnar vädret upp och slutet av veckan blir solig och vacker.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Ännu oklart vad det ska bli av Lärknäs och Annahemmet

Det är fortfarande oklart hur omfattande ingrepp som behövs för att sätta boendeenheterna Lärknäs och Annahemmet i skick. Korsnäs väntar nu på svar från de konstruktionsgranskningar som gjorts.

Nyhetsbild
Sport

Vasa IFK nätade åtta gånger

FOTBOLL Vasa IFK tog en promenadseger när laget träningsspelade hemma mot IFK Holmsund. Det svenska motståndet hade ingen chans.

Sport

Seger i VIFK-debuten för unga målvakten Fanny Söderström

FOTBOLL Två mål i första halvlek innebar seger för Vasa IFK när IK Myran gästade för träningsmatch.

Nyhetsbild
Utrikes

Resolution om vapenvila i Syrien antogs

Efter långa och intensiva förhandlingar antog till slut FN:s säkerhetsråd en resolution om minst 30 dagars humanitär vapenvila i Syrien. Resolutionen, vars underlag Sverige tillsammans med Kuwait tagit fram, antogs enhälligt.

Mest läst senaste veckan