|

Storm drar in över Finland i natt

NyhetsbildZoom
Det kan löna sig att hålla sig inomhus i kväll då en storm drar in överdelar av landet. Foto: Lehtikuva
Under söndag kväll och måndag drar två stormväder in över Finland. Redan nu är vindarna hårda på havet och det stormvarnas på Bottenhavet, Västra Finska viken, Norra Östersjön och Ålands hav.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

På lördag kväll meddelade Meteorologiska institutets meteorolog Anniina Valtonen på Twitter att man upptäckt två stormväder som man inte varit medvetna om tidigare som drar in över landet. Det första drar in över landets sydvästra delar på söndag kväll, det andra ställer till det i Lappland på måndag.

På Bottenhavet och Finska viken blåser det redan nu över 20 meter per sekund, meddelar Meteorologiska institutet som varnar för sjögång. På kvällen och natten förekommer svår sjögång där den signifikanta våghöjden överstiger 4 meter.

I Egentliga Finland och Satakunta är den västlig till nordvästliga vinden kraftig under den tidiga natten till måndag med vindbyar på upp till 20 meter per sekund.

Storm kallas det då vindhastigheten både på land och till sjöss är mellan 24,5 och 28,4 meter per sekund.Tidningen Ilta-Sanomat skriver att det finns risk för att vinden kommer att fälla träd uppe i norr. Stormen som drar in under natten till måndag kommer från Norge och Sverige. Det kan förekomma snöfall i samband med stormen, men efter det klarnar vädret upp och slutet av veckan blir solig och vacker.

Jag rekommenderar artikeln

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Kaotisk parkering då folk vallfärdar till Sandö – "Bäst att promenera eller cykla"

VASA När parkeringsplatserna inte räcker till parkerar många solbadare på cykelvägen. Det är inte tillåtet, och de ansvariga för stranden önskar att de som kan cyklar eller promenerar dit.

Nyhetsbild
Lokalt

Den försvunna mannen i Vetil är återfunnen

VETIL Österbottens polisinrättning meddelar att den försvunna mannen i Vetil är återfunnen.

Nyhetsbild
Lokalt

Högtryck för iskallt jobb – glassleverantör i Karleby jublar

KARLEBY/NYKARLEBY I Sias fryslager sliter Miikka Kulla för att få ut glass till landets kiosker och butiker. Han jobbar i minus 21 grader. Precis som glassbolagen njuter även bryggerierna i värmen.

Nyhetsbild
Övriga annonser

Toppstjärnor på den unika musik-, mat och vinfestivalen i Inre hamnen i Vasa nästa vecka 27-28.7

Annons från Vasa Festival Sista veckoslutet i juli brakar det loss på den österbottniska kusten då Vasa återtar sin plats på den nationella festivalkartan i och med Vasa Festival som ordnas i den maritima parkmiljön i Inre hamnen i Vasa.

Mest läst senaste veckan