|

Nästa tunga besked: Hetemajs landslagskarriär över

NyhetsbildZoom
Perparim Hetemaj vid bollförbundets presskonferens på måndagen. Foto: Lehtikuva/Antti Aimo-Koivisto
Först Niklas Moisander, nu Perparim Hetemaj. Två av profilerna i fotbollslandslaget tackar för sig – och nu finns två jätteluckor att fylla.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

I dag kom ett nytt, tungt avsked för finländsk landslagsfotboll. Mittfältaren Perparim Hetemaj meddelade vid en presskonferens i Helsingfors att hans landslagskarriär är över.

Hetemaj, som fyllde 31 i mitten på december, följer i Niklas Moisanders fotspår. I slutet på november – ett par veckor efter Finlands sista landskamp för året – vinkade mittbacken adjö till landslaget.

– Det var inget enkelt beslut. Det har alltid varit en ära att representera Finland, säger Hetemaj.


Därmed har förbundskaptenen Markku Kanerva tappat två av sina mest rutinerade pjäser på mindre än två månader.

Kanerva är just nu i Abu Dhabi och startar landslagsåret med ett läger som innehåller en landskamp mot Jordanien på torsdag.

"Jag vill tacka alla spelare, tränare och ledare som har varit med under mina år. Landslaget är i ett bra läge nu och det finns unga och hungriga spelare på väg upp."
Perparim Hetemaj

– Jag vill tacka alla spelare, tränare och ledare som har varit med under mina år. Landslaget är i ett bra läge nu och det finns unga och hungriga spelare på väg upp, säger Hetemaj.


Hetemaj debuterade i februari 2009, hann spela 49 A-landskamper för Finland och gjorde fyra mål.

I det förra VM-kvalet spelade han bara hälften av matcherna. Bland annat valde han att stå över mötena med sitt andra hemland Kosovo, som precis före kvalstarten fick grönt ljus att delta.

Hetemajs sista landskamp blev hemmakvalmatchen mot Turkiet i början på oktober. Då spelade han en timme när Finland kryssade mot turkarna.

49
A-landskamper har Perparim Hetemaj spelat för Finland sedan han debuterade i februari 2009.

– Jag kunde kanske ha varit med något år till, men nittiofem procent räcker inte för mig. Jag ger alltid allt och numera hinner kroppen inte återhämta sig. Tiden mellan matcherna är för knapp, säger Hetemaj.

Mittfältarens klubblagskarriär fortsätter i Chievo. Veronalaget parkerar i mitten av Serie A-tabellen för tillfället.

Hetemaj har representerat klubben sedan 2011 och har den här säsongen spelat sexton ligamatcher. I fredags spelade han nittio minuter mot Udinese.

Visa fler
Kommentarer
|

Suarez vadskadad i Barcelonas premiär

Nyhetsbild
Luis Suarez med bollen under matchen mot Athletic Bilbao. Foto: Ion Alcoba Beitia/AP/TT
Barcelona åkte på dubbla smällar i premiären mot Athletic Bilbao. Det regerande mästarlaget förlorade med 0–1 efter att 38-årige veteranen Aritz Aduriz avgjort med en cykelspark i slutminuterna för Bilbao.

Mest läst senaste veckan