|

Nästa tunga besked: Hetemajs landslagskarriär över

NyhetsbildZoom
Perparim Hetemaj vid bollförbundets presskonferens på måndagen. Foto: Lehtikuva/Antti Aimo-Koivisto
Först Niklas Moisander, nu Perparim Hetemaj. Två av profilerna i fotbollslandslaget tackar för sig – och nu finns två jätteluckor att fylla.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

I dag kom ett nytt, tungt avsked för finländsk landslagsfotboll. Mittfältaren Perparim Hetemaj meddelade vid en presskonferens i Helsingfors att hans landslagskarriär är över.

Hetemaj, som fyllde 31 i mitten på december, följer i Niklas Moisanders fotspår. I slutet på november – ett par veckor efter Finlands sista landskamp för året – vinkade mittbacken adjö till landslaget.

– Det var inget enkelt beslut. Det har alltid varit en ära att representera Finland, säger Hetemaj.


Därmed har förbundskaptenen Markku Kanerva tappat två av sina mest rutinerade pjäser på mindre än två månader.

Kanerva är just nu i Abu Dhabi och startar landslagsåret med ett läger som innehåller en landskamp mot Jordanien på torsdag.

"Jag vill tacka alla spelare, tränare och ledare som har varit med under mina år. Landslaget är i ett bra läge nu och det finns unga och hungriga spelare på väg upp."
Perparim Hetemaj

– Jag vill tacka alla spelare, tränare och ledare som har varit med under mina år. Landslaget är i ett bra läge nu och det finns unga och hungriga spelare på väg upp, säger Hetemaj.


Hetemaj debuterade i februari 2009, hann spela 49 A-landskamper för Finland och gjorde fyra mål.

I det förra VM-kvalet spelade han bara hälften av matcherna. Bland annat valde han att stå över mötena med sitt andra hemland Kosovo, som precis före kvalstarten fick grönt ljus att delta.

Hetemajs sista landskamp blev hemmakvalmatchen mot Turkiet i början på oktober. Då spelade han en timme när Finland kryssade mot turkarna.

49
A-landskamper har Perparim Hetemaj spelat för Finland sedan han debuterade i februari 2009.

– Jag kunde kanske ha varit med något år till, men nittiofem procent räcker inte för mig. Jag ger alltid allt och numera hinner kroppen inte återhämta sig. Tiden mellan matcherna är för knapp, säger Hetemaj.

Mittfältarens klubblagskarriär fortsätter i Chievo. Veronalaget parkerar i mitten av Serie A-tabellen för tillfället.

Hetemaj har representerat klubben sedan 2011 och har den här säsongen spelat sexton ligamatcher. I fredags spelade han nittio minuter mot Udinese.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Yogan förändrade allt för Amanda Holmström

Rörelse, närvaro och en insyn i att vem som helst kan lära sig att yoga. – Första gången jag provade på yoga tyckte jag faktiskt att det var ganska tråkigt, säger Amanda Holmström som nu ser yogan som ett av sina viktigaste redskap för att hitta tillbaka till sig själv, om och om igen.

Nyhetsbild
Sport

Wasa Segelförening har allt i egna händer inför deltävling tre

SEGLING. Trots en nedåtgående trend vad gäller placeringar i dagens seglingar kunde Wasa Segelförening knipa en tredje plats i det totala sammandraget. Det betyder att föreningen har allt i egna händer inför den avslutande deltävlingen i Helsingfors i augusti.

Nyhetsbild
Lokalt

Grannar misstänkte vattenläckage – Var någon som tvättade balkongen

VASA På söndagskvällen fick räddningsverket larm om ett misstänkt vattenläckage i ett höghus i Vasa. Det visade jag vara grannar som tvättade balkongen.

Nyhetsbild
Övriga annonser

Toppstjärnor på den unika musik-, mat och vinfestivalen i Inre hamnen i Vasa nästa vecka 27-28.7

Annons från Vasa Festival Sista veckoslutet i juli brakar det loss på den österbottniska kusten då Vasa återtar sin plats på den nationella festivalkartan i och med Vasa Festival som ordnas i den maritima parkmiljön i Inre hamnen i Vasa.

Mest läst senaste veckan