|

Jesse Öst till SJK

NyhetsbildZoom
Jesse Öst. Foto: Arkiv/Jonas Brunnström
Målvakten Jesse Öst har gjort klart med ny klubb. Efter två säsonger i svenska Degerfors har Jaroprodukten nu skrivit på för SJK.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

För Öst blir det första gången i ligan sedan Jaro degraderades 2015. Den gången var det just en förlust mot SJK som blev spiken i kistan för Jaro.

– Jag valde SJK för att jag tycker de har fina framtidsplaner för mig. Dessutom vill jag vara i ett lag som kan vinna titlar och SJK har också en spelstil som jag gillar, säger Öst till SJK:s webbsida.

Jesse Öst är sedan tidigare bekant med tränaren Tommi Kautonen som var assisterande tränare i Jaro 2010.

Redan i december var Öst på plats i Seinäjoki för att bekanta sig med omgivningen.

– Jag måste säga att vi har ett otroligt fint stadion här och känslan inför den kommande säsongen är väldigt bra.

Östs kontrakt gäller för 2018 och 2019. Dessutom innehåller kontraktet optioner för ytterligare två år.

Det lär inte bli lätt för Öst att få speltid i SJK som vill vara med och kriga i toppen av ligan. De senaste åren har målet vaktas av den estniska landslagsmåvakten Mihkel Aksalu som dessutom utnämndes till lagkapten för ett par dagar sedan.

Dessutom finns Paavo Valakari i truppen sedan tidigare och samtidigt som Öst hämtades även målvakten Teppo Marttinen in från JJK.

– Man ska komma ihåg att vi har ett lag i tvåan också och de här fyra målvakterna ska sköta båda lagen, säger tränaren Tommi Kautonen.

Den 24 februari kan Öst få chansen mot sin moderklubb när Jaro och SJK möts i cupen i en match som spelas i Tellushallen.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Yogan förändrade allt för Amanda Holmström

Rörelse, närvaro och en insyn i att vem som helst kan lära sig att yoga. – Första gången jag provade på yoga tyckte jag faktiskt att det var ganska tråkigt, säger Amanda Holmström som nu ser yogan som ett av sina viktigaste redskap för att hitta tillbaka till sig själv, om och om igen.

Nyhetsbild
Sport

Wasa Segelförening har allt i egna händer inför deltävling tre

SEGLING. Trots en nedåtgående trend vad gäller placeringar i dagens seglingar kunde Wasa Segelförening knipa en tredje plats i det totala sammandraget. Det betyder att föreningen har allt i egna händer inför den avslutande deltävlingen i Helsingfors i augusti.

Nyhetsbild
Lokalt

Grannar misstänkte vattenläckage – Var någon som tvättade balkongen

VASA På söndagskvällen fick räddningsverket larm om ett misstänkt vattenläckage i ett höghus i Vasa. Det visade jag vara grannar som tvättade balkongen.

Nyhetsbild
Övriga annonser

Toppstjärnor på den unika musik-, mat och vinfestivalen i Inre hamnen i Vasa nästa vecka 27-28.7

Annons från Vasa Festival Sista veckoslutet i juli brakar det loss på den österbottniska kusten då Vasa återtar sin plats på den nationella festivalkartan i och med Vasa Festival som ordnas i den maritima parkmiljön i Inre hamnen i Vasa.

Mest läst senaste veckan