;
|

Jesse Öst till SJK

NyhetsbildZoom
Jesse Öst. Foto: Arkiv/Jonas Brunnström
Målvakten Jesse Öst har gjort klart med ny klubb. Efter två säsonger i svenska Degerfors har Jaroprodukten nu skrivit på för SJK.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

För Öst blir det första gången i ligan sedan Jaro degraderades 2015. Den gången var det just en förlust mot SJK som blev spiken i kistan för Jaro.

– Jag valde SJK för att jag tycker de har fina framtidsplaner för mig. Dessutom vill jag vara i ett lag som kan vinna titlar och SJK har också en spelstil som jag gillar, säger Öst till SJK:s webbsida.

Jesse Öst är sedan tidigare bekant med tränaren Tommi Kautonen som var assisterande tränare i Jaro 2010.

Redan i december var Öst på plats i Seinäjoki för att bekanta sig med omgivningen.

– Jag måste säga att vi har ett otroligt fint stadion här och känslan inför den kommande säsongen är väldigt bra.

Östs kontrakt gäller för 2018 och 2019. Dessutom innehåller kontraktet optioner för ytterligare två år.

Det lär inte bli lätt för Öst att få speltid i SJK som vill vara med och kriga i toppen av ligan. De senaste åren har målet vaktas av den estniska landslagsmåvakten Mihkel Aksalu som dessutom utnämndes till lagkapten för ett par dagar sedan.

Dessutom finns Paavo Valakari i truppen sedan tidigare och samtidigt som Öst hämtades även målvakten Teppo Marttinen in från JJK.

– Man ska komma ihåg att vi har ett lag i tvåan också och de här fyra målvakterna ska sköta båda lagen, säger tränaren Tommi Kautonen.

Den 24 februari kan Öst få chansen mot sin moderklubb när Jaro och SJK möts i cupen i en match som spelas i Tellushallen.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Solängen får pris: Det är inte vi och de, utan vi tillsammans

ORAVAIS På Solängen i Oravais är det aldrig bråttom. Och det finns alltid anledning att ordna en hattfest eller grilla korv. Nu får det effektiverade serviceboendet pris för sitt sätt att jobba.

Nyhetsbild
Lokalt

VCS föregångare i Finland – hudcancerpatienter får hjälp i ljusrum

VASA Människor som har ytlig hudcancer kan behandlas med en kräm som aktiveras i dagsljus. Men det finländska vädret är inte optimalt och de senaste åren har även somrarna varit för molniga och kalla. Därför har Vasa centralsjukhus nu invigt Finlands första dagsljusrum för hudcancerbehandling.

Nyhetsbild
Lokalt

Sista fusionsdiskussionen har börjat

KORSHOLM Ungefär 50 personer har samlats i Toby skola för att på båda inhemska språken bolla tankar om en eventuell fusion mellan Vasa och Korsholm.

Nyhetsbild
Lokalt

Bra utbildare ska bli bättre på forskning

VASA Vasa universitet har stöpt om sin organisation ordentligt och satsar nu ännu mer på kvalitet. Det finns pengar att anställa hjärnor och sätt att hålla dem kvar, hävdar ledningen.

Mest läst senaste veckan