;
|

Sport gör ändringar i kedjorna

NyhetsbildZoom
Energiska yttern Jesse Paukku spelar i förstakedjan i kväll. Foto: Arkiv/Arash Matin
Efter torsdagens bortaseger mot Tappara berättade tränaren Tomek Valtonen för VBL att flera spelare i laget dras med skavanker. Det syns i laguppställningen för hemmamatchen mot Helsinfors IFK.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Centern Filip Riska saknas i kvällens laguppställning, vilket innebär att samtliga kedjor ser lite annorlunda ut jämfört med torsdagens match i Tammerfors.

Lillebror Erik tar Filip Riskas plats i mitten av fjärdekedjan. Jesse Paukku flyttas i sin tur upp i förstakedjan, medan Antti Kalapudas tar plats som center i andrakedjan.

I tredjekedjan får amerikanen Sam Povorozniouk, som varit bänkad sedan förra veckans hemmamatch mot KalPa, chansen till vänster. Centern Joonas Komulainen är tillbaka efter skadefrånvaro och varvar i gång som trettonde anfallare.

Försvaret ser likadant ut som senast och Jonathan Iilahti, som varit Sports stora utropstecken den här veckan, fortsätter mellan stolparna.

Sports laguppställning:

1. Jesse Paukku – Aleksi Ainali – Joel Kiviranta

Robin Salo – Joni Tuulola

2. Michael Parks – Antti Kalapudas – Olavi Vauhkonen

Tony Sund – Ari Gröndahl

3. Sam Povorozniouk – Tommi Tikka – Markus Nenonen

Niklas Nevalainen – Ville Saukko

4. Tomi Körkkö – Erik Riska – Mikko Laine

Joonas Komulainen trettonde anfallare

Mv: Jonathan Iilahti (Mika Järvinen)

Nedsläpp 17.00 på Kopparön.

Det är ett rejält vingklippt Helsingfors IFK som spelar i Vasa i kväll. HIFK saknar backarna Miro Heiskanen, Joe Finley, Teemu Eronen och Ryan O'Connor, samt anfallarna Juha-Pekka Haataja, Thomas Nykopp, Joonas Rask och Patrik Carlsson.

Samtliga är skadade, bortsett från Haataja som är avstängd i tre matcher efter att han krockat med en av domarna i torsdagens bortamatch mot Jukurit.

Iilahti höll på att fixa tre poäng åt Sport borta mot HIFK i tisdags, men backen Ville Varakas kvitterade med 4.18 kvar av tredje perioden och svenska yttern Carlsson avgjorde i förlängningen. Det blev seger i förlängning för HIFK även mot Jukurit i torsdags, den gången genom ett segermål av yttern Lennart Petrell.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Solängen får pris: Det är inte vi och de, utan vi tillsammans

ORAVAIS På Solängen i Oravais är det aldrig bråttom. Och det finns alltid anledning att ordna en hattfest eller grilla korv. Nu får det effektiverade serviceboendet pris för sitt sätt att jobba.

Nyhetsbild
Lokalt

VCS föregångare i Finland – hudcancerpatienter får hjälp i ljusrum

VASA Människor som har ytlig hudcancer kan behandlas med en kräm som aktiveras i dagsljus. Men det finländska vädret är inte optimalt och de senaste åren har även somrarna varit för molniga och kalla. Därför har Vasa centralsjukhus nu invigt Finlands första dagsljusrum för hudcancerbehandling.

Nyhetsbild
Lokalt

Sista fusionsdiskussionen har börjat

KORSHOLM Ungefär 50 personer har samlats i Toby skola för att på båda inhemska språken bolla tankar om en eventuell fusion mellan Vasa och Korsholm.

Nyhetsbild
Lokalt

Bra utbildare ska bli bättre på forskning

VASA Vasa universitet har stöpt om sin organisation ordentligt och satsar nu ännu mer på kvalitet. Det finns pengar att anställa hjärnor och sätt att hålla dem kvar, hävdar ledningen.

Mest läst senaste veckan