|

Sport gör ändringar i kedjorna

NyhetsbildZoom
Energiska yttern Jesse Paukku spelar i förstakedjan i kväll. Foto: Arkiv/Arash Matin
Efter torsdagens bortaseger mot Tappara berättade tränaren Tomek Valtonen för VBL att flera spelare i laget dras med skavanker. Det syns i laguppställningen för hemmamatchen mot Helsinfors IFK.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Centern Filip Riska saknas i kvällens laguppställning, vilket innebär att samtliga kedjor ser lite annorlunda ut jämfört med torsdagens match i Tammerfors.

Lillebror Erik tar Filip Riskas plats i mitten av fjärdekedjan. Jesse Paukku flyttas i sin tur upp i förstakedjan, medan Antti Kalapudas tar plats som center i andrakedjan.

I tredjekedjan får amerikanen Sam Povorozniouk, som varit bänkad sedan förra veckans hemmamatch mot KalPa, chansen till vänster. Centern Joonas Komulainen är tillbaka efter skadefrånvaro och varvar i gång som trettonde anfallare.

Försvaret ser likadant ut som senast och Jonathan Iilahti, som varit Sports stora utropstecken den här veckan, fortsätter mellan stolparna.

Sports laguppställning:

1. Jesse Paukku – Aleksi Ainali – Joel Kiviranta

Robin Salo – Joni Tuulola

2. Michael Parks – Antti Kalapudas – Olavi Vauhkonen

Tony Sund – Ari Gröndahl

3. Sam Povorozniouk – Tommi Tikka – Markus Nenonen

Niklas Nevalainen – Ville Saukko

4. Tomi Körkkö – Erik Riska – Mikko Laine

Joonas Komulainen trettonde anfallare

Mv: Jonathan Iilahti (Mika Järvinen)

Nedsläpp 17.00 på Kopparön.

Det är ett rejält vingklippt Helsingfors IFK som spelar i Vasa i kväll. HIFK saknar backarna Miro Heiskanen, Joe Finley, Teemu Eronen och Ryan O'Connor, samt anfallarna Juha-Pekka Haataja, Thomas Nykopp, Joonas Rask och Patrik Carlsson.

Samtliga är skadade, bortsett från Haataja som är avstängd i tre matcher efter att han krockat med en av domarna i torsdagens bortamatch mot Jukurit.

Iilahti höll på att fixa tre poäng åt Sport borta mot HIFK i tisdags, men backen Ville Varakas kvitterade med 4.18 kvar av tredje perioden och svenska yttern Carlsson avgjorde i förlängningen. Det blev seger i förlängning för HIFK även mot Jukurit i torsdags, den gången genom ett segermål av yttern Lennart Petrell.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Yogan förändrade allt för Amanda Holmström

Rörelse, närvaro och en insyn i att vem som helst kan lära sig att yoga. – Första gången jag provade på yoga tyckte jag faktiskt att det var ganska tråkigt, säger Amanda Holmström som nu ser yogan som ett av sina viktigaste redskap för att hitta tillbaka till sig själv, om och om igen.

Nyhetsbild
Sport

Wasa Segelförening har allt i egna händer inför deltävling tre

SEGLING. Trots en nedåtgående trend vad gäller placeringar i dagens seglingar kunde Wasa Segelförening knipa en tredje plats i det totala sammandraget. Det betyder att föreningen har allt i egna händer inför den avslutande deltävlingen i Helsingfors i augusti.

Nyhetsbild
Lokalt

Grannar misstänkte vattenläckage – Var någon som tvättade balkongen

VASA På söndagskvällen fick räddningsverket larm om ett misstänkt vattenläckage i ett höghus i Vasa. Det visade jag vara grannar som tvättade balkongen.

Nyhetsbild
Övriga annonser

Toppstjärnor på den unika musik-, mat och vinfestivalen i Inre hamnen i Vasa nästa vecka 27-28.7

Annons från Vasa Festival Sista veckoslutet i juli brakar det loss på den österbottniska kusten då Vasa återtar sin plats på den nationella festivalkartan i och med Vasa Festival som ordnas i den maritima parkmiljön i Inre hamnen i Vasa.

Mest läst senaste veckan