|

Sport trubbigt i powerplay – ännu en förlust mot HIFK

NyhetsbildZoom
Emellanåt var det hårda tag på Kopparön. Här ilsknar HIFK-backen Saku Salmela till efter att Sports amerikanska ytter Michael Parks rappat till gästernas målvakt Kevin Lankinen i första perioden. Parks åkte på en utvisning för tilltaget. Foto: Arash Matin
Sport utnyttjade inte sina chanser i powerplay, medan Helsingfors IFK gjorde två mål i numerärt överläge. Det är en orsak till att HIFK lämnar Vasa med en seger.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Sport föll med 2–4 (1–1, 0–2, 1–1) mot Helsingfors IFK inför 3016 på Kopparön på lördagskvällen.

Sport mötte HIFK för andra gången den här veckan. Sport rivstartade matchen och gjorde 1–0 redan efter 1.52 tack vare Sam Povorozniouk. Men hemmalagets glädje blev inte långvarig då HIFK kvitterade en knapp minut senare genom Lennart Petrell. Hans skott från kanten såg inte särskilt farligt ut, men det överraskade Jonathan Iilahti i målet.

Första perioden var fartfylld och lagen bjöd på fysiskt spel, men några flera mål sågs inte.

Matchen fortsatte i samma stil i andra perioden och till slut lyckades HIFK göra ett mål. Erik Thorell förde upp gästerna i 1–2 i powerplay efter 27.18. En stund senare fick Sport spela fyra minuter i powerplay, men det närmaste man kom var ett slagskott i stolpen.

HIFK var däremot effektivt i powerplay och laget gjorde 1–3 efter 39.34 då Jarkko Malinen utnyttjade det numerära överläget.

I början av den tredje perioden kom följande HIFK-mål då Lennart Petrell höll sig framme igen. Nu kontrade lagkaptenen in 1–4 och gjorde det genom att lyfta pucken högt.

Det blev inte en andra raka seger för Sport och HIFK vann till slut med 2–4 efter att Erika Riska snyggat till siffrorna i slutet.

Det betyder att Sport fortsätter som ligajumbo på 42 poäng. Sport spelar följande match på tisdag då Pelicans står för motståndet i Lahtis.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Korsnäs höjer inkomstskatten, beslöt ett enhälligt fullmäktige

Korsnäs höjer inkomstskattesatsen till 21,5 procent inför 2019 men bibehåller fastighetsskatten på nuvarande nivå. Det här beslöt kommunfullmäktige enhälligt på måndag kväll.

Nyhetsbild
Lokalt

Julens räddande änglar förbereder sig på att hjälpa – De äldre i fokus i år

VASA/KORSHOLM Julen är inte bara glädje och fest. För de fattiga och ensamma innebär högtiden svårigheter. Därför förbereder sig nu Karin Äijö och fjorton andra aktivister på att dela ut matpåsar åt de fattiga för nionde året i rad.

Nyhetsbild
Lokalt

Slöjdfestival ordnas på Kvarken för tredje året i rad

På slöjdfestivalen kan du lära dig att väva i annorlunda material, nya knyttekniker eller varför inte se hur man virkar en våffla. I år vill man också locka en bredare publik, bland annat finskspråkiga och män.

Nyhetsbild
Lokalt

Sällsynt sega alger i höst – har siktats både runt Replot och långt ute till havs

NTM-centralen har fått in algobservationer från bland annat Gerby-Västervik skärgård, Replotfjärden, Köklot och Vallgrund. Alger har också noterats långt ut till havs.

Mest läst senaste veckan