Sport föll med 2–4 (1–1, 0–2, 1–1) mot Helsingfors IFK inför 3016 på Kopparön på lördagskvällen.

Sport mötte HIFK för andra gången den här veckan. Sport rivstartade matchen och gjorde 1–0 redan efter 1.52 tack vare Sam Povorozniouk. Men hemmalagets glädje blev inte långvarig då HIFK kvitterade en knapp minut senare genom Lennart Petrell. Hans skott från kanten såg inte särskilt farligt ut, men det överraskade Jonathan Iilahti i målet.

Första perioden var fartfylld och lagen bjöd på fysiskt spel, men några flera mål sågs inte.

Matchen fortsatte i samma stil i andra perioden och till slut lyckades HIFK göra ett mål. Erik Thorell förde upp gästerna i 1–2 i powerplay efter 27.18. En stund senare fick Sport spela fyra minuter i powerplay, men det närmaste man kom var ett slagskott i stolpen.

HIFK var däremot effektivt i powerplay och laget gjorde 1–3 efter 39.34 då Jarkko Malinen utnyttjade det numerära överläget.

I början av den tredje perioden kom följande HIFK-mål då Lennart Petrell höll sig framme igen. Nu kontrade lagkaptenen in 1–4 och gjorde det genom att lyfta pucken högt.

Det blev inte en andra raka seger för Sport och HIFK vann till slut med 2–4 efter att Erika Riska snyggat till siffrorna i slutet.

Det betyder att Sport fortsätter som ligajumbo på 42 poäng. Sport spelar följande match på tisdag då Pelicans står för motståndet i Lahtis.