|

Sturgeon: Vi har fortfarande chansen

NyhetsbildZoom
Nicola Sturgeon. Bilden är från ett framträdande i London förra året. Foto: Kirsty Wigglesworth/AP
Det finns fortfarande en "gyllene möjlighet" för Storbritannien att stanna i EU:s inre marknad, snarare än att prioritera ett kompromisslöst utträde, tycker Skottlands regeringschef Nicola Sturgeon.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

– Det finns inte ett enda trovärdigt bevis för att utträde ur den inre marknaden skulle gynna vår ekonomi, säger hon inför publiceringen av en rapport om brexits ekonomiska konsekvenser som hennes regionala styre i Skottland beställt.

– Snarare, som vår analys kommer att visa: Ju hårdare brexit, desto värre blir konsekvenserna.

Storbritanniens premiärminister Theresa May har signalerat att ett slut för de fria rörligheterna, exempelvis av arbetskraft mellan landet och övriga Europa, är högsta prioritet. Det skulle alltså innebära att man, om så krävs, är beredd att avstå den inre marknaden.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan