;
|

Ungt par knivhögg man i Helsingforsnatten

NyhetsbildZoom
Polis. Foto: Jannike Back
Polisen ingrep i en ”livlig diskussion” sent på lördag kväll. Två personer misstänks för grov misshandel och en tredje fördes till sjukhuset.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

En polispatrull upptäckte något som beskrivs som en ”livlig diskussion” på Tavastvägen i Helsingfors på lördag kväll klockan 22. Poliserna började misstänka att allt inte stod rätt till bland diskussionsparterna och stannade bilen med avsikt att reda ut situationen.

När polisbilen stannade beslöt två av de inblandade, en 26-årig man och en 19-årig kvinna, att lämna platsen. Polisen följde efter det unga paret och kunde gripa dem bara några tiotal meter från platsen.

Den tredje personen, en 36-årig man, stod kvar. När polisen återvände till honom upptäckte de att han blödde. Mannen var rejält berusad och hade svårt att förklara vad som hade hänt.

Räddningsverkets ambulans körde offret till sjukhuset. På sjukhuset visade det sig att hans skador inte var livshotande.

Det unga paret kördes till polishäktet i Böle där de fick tillbringa natten.

– Brottsrubriceringen är grov misshandel på grund av kniven. När det ingår vapen så är det stor risk för allvarliga skador, säger förundersökningsledaren kriminalkommissarie Mikko Halme.

Av utredningstekniska skäl kan han inte gå in på detaljer i det här skedet. Bland annat kan han inte kommentera vilken sorts kniv det var fråga om eller om polisen har ytterligare bevismaterial.

– Utredningen fortsätter med förhör av de misstänkta och offret, säger han.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Solängen får pris: Det är inte vi och de, utan vi tillsammans

ORAVAIS På Solängen i Oravais är det aldrig bråttom. Och det finns alltid anledning att ordna en hattfest eller grilla korv. Nu får det effektiverade serviceboendet pris för sitt sätt att jobba.

Nyhetsbild
Lokalt

VCS föregångare i Finland – hudcancerpatienter får hjälp i ljusrum

VASA Människor som har ytlig hudcancer kan behandlas med en kräm som aktiveras i dagsljus. Men det finländska vädret är inte optimalt och de senaste åren har även somrarna varit för molniga och kalla. Därför har Vasa centralsjukhus nu invigt Finlands första dagsljusrum för hudcancerbehandling.

Nyhetsbild
Lokalt

Sista fusionsdiskussionen har börjat

KORSHOLM Ungefär 50 personer har samlats i Toby skola för att på båda inhemska språken bolla tankar om en eventuell fusion mellan Vasa och Korsholm.

Nyhetsbild
Lokalt

Bra utbildare ska bli bättre på forskning

VASA Vasa universitet har stöpt om sin organisation ordentligt och satsar nu ännu mer på kvalitet. Det finns pengar att anställa hjärnor och sätt att hålla dem kvar, hävdar ledningen.

Mest läst senaste veckan