|

Ungt par knivhögg man i Helsingforsnatten

NyhetsbildZoom
Polis. Foto: Jannike Back
Polisen ingrep i en ”livlig diskussion” sent på lördag kväll. Två personer misstänks för grov misshandel och en tredje fördes till sjukhuset.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

En polispatrull upptäckte något som beskrivs som en ”livlig diskussion” på Tavastvägen i Helsingfors på lördag kväll klockan 22. Poliserna började misstänka att allt inte stod rätt till bland diskussionsparterna och stannade bilen med avsikt att reda ut situationen.

När polisbilen stannade beslöt två av de inblandade, en 26-årig man och en 19-årig kvinna, att lämna platsen. Polisen följde efter det unga paret och kunde gripa dem bara några tiotal meter från platsen.

Den tredje personen, en 36-årig man, stod kvar. När polisen återvände till honom upptäckte de att han blödde. Mannen var rejält berusad och hade svårt att förklara vad som hade hänt.

Räddningsverkets ambulans körde offret till sjukhuset. På sjukhuset visade det sig att hans skador inte var livshotande.

Det unga paret kördes till polishäktet i Böle där de fick tillbringa natten.

– Brottsrubriceringen är grov misshandel på grund av kniven. När det ingår vapen så är det stor risk för allvarliga skador, säger förundersökningsledaren kriminalkommissarie Mikko Halme.

Av utredningstekniska skäl kan han inte gå in på detaljer i det här skedet. Bland annat kan han inte kommentera vilken sorts kniv det var fråga om eller om polisen har ytterligare bevismaterial.

– Utredningen fortsätter med förhör av de misstänkta och offret, säger han.

Jag rekommenderar artikeln

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan