|

Johnny Cashs liv blir dokumentär

NyhetsbildZoom
Johnny Cash på 70-talet. Arkivbild. Foto: AP/TT
Countryikonen Johnny Cashs liv och musik blir dokumentär med spelningen på fängelset Folsom Prison som utgångspunkt, skriver The Hollywood Reporter.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

"Om fängelsespelningen kommer vara den linjära berättelsen kommer varje låt att öppna en dörr till en berättelse om Cashs emotionella, musikaliska och personliga utveckling", säger Thom Zimny som ska regissera dokumentären.

Johnny Cash var under 50-talet en av de viktigaste rockmusikerna i USA. Med låtar som "I walk the line", "Ring of fire" och "Get rhythm" populariserade han countrymusiken. Sångaren avled 2003 71 år gammal.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan