|

Ny besvikelse på upploppet: Hirvonen femma efter stark skidåkning

NyhetsbildZoom
Eero Hirvonen imponerade – men krafterna tröt på upploppet. Foto: Lehtikuva/Heikki Saukkomaa
Eero Hirvonen stod för en imponerande upphämtning i normaldistansen i Val di Fiemme – men lyckades inte ta sig upp på pallen.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Hirvonen hoppade 118 meter i backmomentet och gav sig ut i spåret som nionde åkare i söndagens tävling. Hirvonen hade en och en halv minut upp till ledaren Jarl Magnus Riiber, men bara 27 sekunder till en pallplats.

Norska världscupledaren Jan Schmid var suverän och tog en ny seger – men bakom honom var det jämnt.

Hirvonen anmälde sig till kampen om pallplaceringarna efter stark stakning i spåret. Precis som i lagsprinten i lördags skulle allt avgöras på upploppet. Hirvonens hade inte krafter kvar och fick nöja sig med femte plats – en bra placering med tanke på utgångsläget efter backmomentet.

Österrikaren Lukas Klapfer blev tvåa och tysken Fabian Riessle trea. Norrmanen Riiber – som ledde med 47 sekunder efter backmomentet – blev bara nia.

Arttu Mäkiaho slutade på 20:e plats och Hannu Manninen var 28:a. Ikka Herola diskades i backmomentet på grund av ett regelvidrigt hopp.

Resultat, normaldistansen i nordisk kombination i Val di Fiemme

  • 1. Jan Schmid, Norge, 26.19.9
  • 2. Lukas Klapfer, Österrike, +8,0
  • 3. Fabian Riessle, Tyskland, +8,3
  • 4. Johannes Rydzek, Tyskland, +8,6
  • 5. Eero Hirvonen, Finland, +8,9
  • ...............
  • 20. Arttu Mäkiaho, Finland, +1.22,5
  • 28. Hannu Manninen, Finland, +1.50,5

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Korsnäs höjer inkomstskatten, beslöt ett enhälligt fullmäktige

Korsnäs höjer inkomstskattesatsen till 21,5 procent inför 2019 men bibehåller fastighetsskatten på nuvarande nivå. Det här beslöt kommunfullmäktige enhälligt på måndag kväll.

Nyhetsbild
Lokalt

Julens räddande änglar förbereder sig på att hjälpa – De äldre i fokus i år

VASA/KORSHOLM Julen är inte bara glädje och fest. För de fattiga och ensamma innebär högtiden svårigheter. Därför förbereder sig nu Karin Äijö och fjorton andra aktivister på att dela ut matpåsar åt de fattiga för nionde året i rad.

Nyhetsbild
Lokalt

Slöjdfestival ordnas på Kvarken för tredje året i rad

På slöjdfestivalen kan du lära dig att väva i annorlunda material, nya knyttekniker eller varför inte se hur man virkar en våffla. I år vill man också locka en bredare publik, bland annat finskspråkiga och män.

Nyhetsbild
Lokalt

Sällsynt sega alger i höst – har siktats både runt Replot och långt ute till havs

NTM-centralen har fått in algobservationer från bland annat Gerby-Västervik skärgård, Replotfjärden, Köklot och Vallgrund. Alger har också noterats långt ut till havs.

Mest läst senaste veckan