|

Fiskare död efter krock i Ocean Race

Dansk-amerikanska Vestas fick bryta fjärde etappen av Ocean Race efter en krock med en kinesisk fiskebåt där en man omkom. Arkivbild. Zoom
Foto: Schalk van Zuydam/AP/TT

Dansk-amerikanska Vestas fick bryta fjärde etappen av Ocean Race efter en krock med en kinesisk fiskebåt där en man omkom. Arkivbild.

En kinesisk fiskare har omkommit efter en krock mellan en fiskebåt och den amerikansk-danska båten Vestas under Volvo Ocean Race.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Olyckan ska ha inträffat under slutet av den fjärde etappen från Melbourne till Hongkong, ungefär 50 kilometer från målgången.

Mannen fördes med helikopter till sjukhus efter krocken men avled senare. Ytterligare nio personer fick räddas ur vattnet.

Ingen från besättningen Vestas skadades i olyckan, men teamet tvingades på grund av skador på båten avbryta etappen som ändå slutfördes och vanns av Hongkongbåten Sun Hung Kai/Scallywag.

Spanska Mapfre leder i totalsammandraget. Turn the tide on plastic, där svenske Martin Strömberg finns med i besättningen, återfinns på en sjunde och sista plats.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

LIVE: Högdramatisk kväll slutar i blåvitt jubel – Finland vinner EM-premiären mot Danmark

Joel Pohjanpalo nickade in Finlands första EM-mål någonsin.
Foto: Lehtikuva/AFP Photo/Wolfgang Rattay

Joel Pohjanpalo nickade in Finlands första EM-mål någonsin.

Vi rapporterade live från Finlands EM-premiär i Köpenhamn.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan

Följ med valet i din kommun

Visa resultat