Pohjalainen: Varg fick tjur att rusa mot döden

En varg som rörde sig utanför en inhägnad med boskap i Övermark fick en tjur att springa rakt in i elstängslet. Tjuren dog, skriver Pohjalainen.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Händelsen inträffade på fredagsmorgonen. Gårdens ägare blev medveten om att något var fel när rörelsedetektorerna reagerade, och hittade tjuren död bredvid elstängslet. Ägaren kontaktade lokala jägare, som hittade ett vargspår utanför inhägnaden.

Tommy Hägglund, en av de lokala jägarna som kom till platsen, säger till Pohjalainen att det är hans granne som råkat ut för vargbesöket, och att han rådde grannen att kontakta polisen.

Enligt Hägglund har vargobservationer blivit allt vanligare i Övermark. Han säger att jägare i området har sökt lov om att skrämma bort fyra vargar av polisen. Men att de inte fått något svar.

Kommentarer
|

VIDEO: Träna tillsammans med din hund – dobo kallas det

Doboinstruktören Sevil Ilter visar med hunden Veera olika doboövningar, som är bra träning – för både hund och förare.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Sport

Vasaåkaren Mäki tog betydande poäng – vet var han kan kapa sekunder

LÄNGDSKIDOR Joni Mäki från Vasa nådde ett mål för säsongen. Han visade att han är mer än bara en sprinter – och tog världscuppoäng på 15 kilometer klassiskt.

Nyhetsbild
Utrikes

Misstänkt mässlingsfall i Umeå

Ett barn som besökt primärvårdsjouren och Norrlands universitetssjukhus under veckan misstänks vara drabbat av den mycket smittsamma och potentiellt farliga sjukdomen mässling, rapporterar lokala medier.

Nyhetsbild
Ekonomi

Nya bankautomater installeras i S-gruppens butiker

Otto-automaterna vid S-gruppens butiker i Vasa byts ut i början av februari. Detta kan innebära hål i väggen under några dagar.

Nyhetsbild
Övriga annonser

Puustelli levererar mer än bara kök

ANNONS FRÅN PUUSTELLI

Nyckeln i hand-konceptet är väletablerat och känt då det gäller nybyggen och egnahemshus. Även andra aktörer har anammat samma tänk – Puustelli är en av dem. Varumärket förknippas i första hand med kök, men står numera för mycket mer än så.

Mest läst senaste veckan