Pohjalainen: Varg fick tjur att rusa mot döden

En varg som rörde sig utanför en inhägnad med boskap i Övermark fick en tjur att springa rakt in i elstängslet. Tjuren dog, skriver Pohjalainen.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Händelsen inträffade på fredagsmorgonen. Gårdens ägare blev medveten om att något var fel när rörelsedetektorerna reagerade, och hittade tjuren död bredvid elstängslet. Ägaren kontaktade lokala jägare, som hittade ett vargspår utanför inhägnaden.

Tommy Hägglund, en av de lokala jägarna som kom till platsen, säger till Pohjalainen att det är hans granne som råkat ut för vargbesöket, och att han rådde grannen att kontakta polisen.

Enligt Hägglund har vargobservationer blivit allt vanligare i Övermark. Han säger att jägare i området har sökt lov om att skrämma bort fyra vargar av polisen. Men att de inte fått något svar.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan