|

Korsholms företagarförening fick pris som årets lokalförening

NyhetsbildZoom
Maria Norrlin-Asplund är en stolt ordförande för Korsholms företagare. Foto: Björn Stenbacka
Korsholms företagare lyckades värva många nya medlemmar i fjol. Det är en orsak till att föreningen får priset "Årets lokalförening". Priset delas ut av Företagarna i Finland.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Korsholms Företagare är bästa lokalföreningen inom Företagarna i Finland 2017. Föreningen tilldelas priset i klassen 100-199 medlemmar.

Föreningens ordförande Maria Norrlin-Asplund säger att hon inte trodde sina öron när hon fick höra att den fortfarande unga föreningen, som grundades 2013, i Korsholm valts till årets lokalförening.

- Det var otippat. Vi är en liten och ung förening med 106 medlemmar. Men vi har lyckats bra med värvningen av nya medlemmar. I fjol fick vi 34 nya medlemmar och takten verkar fortsätta i år, säger Norrlin-Asplund.

Hon säger att det finns cirka tusen företag i Korsholm. Korsholms företagare är en tvåspråkig förening som bevakar företagarnas intressen lokalt.

- Det är en viktig uppgift. Vi har regelbundna träffar med kommunen och Matias Båsk från kommunen sitter i vår styrelse, dock utan rösträtt.

Hon säger att aktiviteten åt båda hållen är viktig, företagarna måste våga ta kontakt med kommunen när det finns frågor som kräver svar.

- Föreningen är en viktig länk mellan företagarna och kommunen. Kommunala upphandlingar eller planläggning är typiska ämnen som diskuteras. Det är viktigt att samarbetet mellan företag och kommun fungerar och att det förs en aktiv och öppen dialog.

Hon säger att företagarna träffas regelbundet för att dryfta aktuella saker.

- Vår årligen återkommande kryssning är populär. Där lär företagarna känna varandra och ibland uppstår det också konkreta affärsrelationer och affärer.

Ett bra sätt att värva nya medlemmar är via affärskontakter.

- Vi har en jättebra och aktiv styrelse som består av företagare som träffar andra företagare. Den vägen värvas många nya medlemmar.

Korsholms Företagare

  • Lokalförening inom Företagarna i Finland
  • Grundades 2013
  • Har cirka 110 medlemmar
  • I styrelsen sitter: Maria Norrlin-Asplund, Reijo Einola, Christian Hjorth, Maria Karp, Susanne Gästgivars-Leppäaho, Kim Salonen, Roland Mattbäck, Göran Burman och Tero Keskikuru. Kommunens representant är Matias Båsk.
Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Antti Koski överklagar silobeslutet – vill renovera, inte riva

VASA Antti Koski kommer att ansöka om besvärsrätt hos högsta förvaltningsdomstolen angående det senaste silobeslutet.

Nyhetsbild
Övriga annonser

Puustelli levererar mer än bara kök

ANNONS FRÅN PUUSTELLI

Nyckeln i hand-konceptet är väletablerat och känt då det gäller nybyggen och egnahemshus. Även andra aktörer har anammat samma tänk – Puustelli är en av dem. Varumärket förknippas i första hand med kök, men står numera för mycket mer än så.

Mest läst senaste veckan