|

Korsholms företagarförening fick pris som årets lokalförening

NyhetsbildZoom
Maria Norrlin-Asplund är en stolt ordförande för Korsholms företagare. Foto: Björn Stenbacka
Korsholms företagare lyckades värva många nya medlemmar i fjol. Det är en orsak till att föreningen får priset "Årets lokalförening". Priset delas ut av Företagarna i Finland.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Korsholms Företagare är bästa lokalföreningen inom Företagarna i Finland 2017. Föreningen tilldelas priset i klassen 100-199 medlemmar.

Föreningens ordförande Maria Norrlin-Asplund säger att hon inte trodde sina öron när hon fick höra att den fortfarande unga föreningen, som grundades 2013, i Korsholm valts till årets lokalförening.

- Det var otippat. Vi är en liten och ung förening med 106 medlemmar. Men vi har lyckats bra med värvningen av nya medlemmar. I fjol fick vi 34 nya medlemmar och takten verkar fortsätta i år, säger Norrlin-Asplund.

Hon säger att det finns cirka tusen företag i Korsholm. Korsholms företagare är en tvåspråkig förening som bevakar företagarnas intressen lokalt.

- Det är en viktig uppgift. Vi har regelbundna träffar med kommunen och Matias Båsk från kommunen sitter i vår styrelse, dock utan rösträtt.

Hon säger att aktiviteten åt båda hållen är viktig, företagarna måste våga ta kontakt med kommunen när det finns frågor som kräver svar.

- Föreningen är en viktig länk mellan företagarna och kommunen. Kommunala upphandlingar eller planläggning är typiska ämnen som diskuteras. Det är viktigt att samarbetet mellan företag och kommun fungerar och att det förs en aktiv och öppen dialog.

Hon säger att företagarna träffas regelbundet för att dryfta aktuella saker.

- Vår årligen återkommande kryssning är populär. Där lär företagarna känna varandra och ibland uppstår det också konkreta affärsrelationer och affärer.

Ett bra sätt att värva nya medlemmar är via affärskontakter.

- Vi har en jättebra och aktiv styrelse som består av företagare som träffar andra företagare. Den vägen värvas många nya medlemmar.

Korsholms Företagare

  • Lokalförening inom Företagarna i Finland
  • Grundades 2013
  • Har cirka 110 medlemmar
  • I styrelsen sitter: Maria Norrlin-Asplund, Reijo Einola, Christian Hjorth, Maria Karp, Susanne Gästgivars-Leppäaho, Kim Salonen, Roland Mattbäck, Göran Burman och Tero Keskikuru. Kommunens representant är Matias Båsk.
Kommentarer

Mest läst senaste veckan