|

President Niinistö deltar inte i firandet av jägarnas hemkomst i Vasa

NyhetsbildZoom
Sauli Niinistö på besök i Vasa år 2016. Foto: Arash Matin
Presidenten fick en inbjudan till försvarsmaktens firande i Vasa den 23 till 24 februari. Han kommer inte att närvara, men däremot utlovas en hälsning.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Med anledning av 100-årsjubileet av jägarnas 1918 firar försvarsmakten stort i både Helsingfors och Vasa. President Sauli Niinistö fick en inbjudan till festligheterna hålls i Vasa den 23 till 24 februari.

Vid presidentkansliet säger Hanna Öunap, kommunikationsexpert på presidentkansliet, att presidenten inte kommer att delta i firandet i Vasa.

– Presidenten har får ett en inbjuden men han kan tyvärr inte närvara. Däremot kommer att han skicka en skriftlig hälsning, säger Hanna Öunap.

Däremot deltar en annan Niinistö, försvarsminister Jussi Niinistö (Blå), i festligheterna i Vasa.

Jag rekommenderar artikeln ()
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Inrikes

Seglare räddades i hårt väder på Norra Östersjön

Två seglare råkade i sjönöd under tisdagskvällen efter att deras segelbåt började läcka och rodret gått sönder. Sjöbevakningen räddade seglarna med helikopter.

Nyhetsbild
Inrikes

Finländarnas införsel av snus ökar fortfarande

Finländska resenärer förde in 15,9 miljoner snusdosor och 469 miljoner cigaretter i Finland mellan april 2017 och maj 2018.

Nyhetsbild
Lokalt

Medicinen var för dyr och Lucas fick ingen hjälp – Nu får han äntligen behandling

VASA Lucas Räisänen lever med en obotlig muskelsjukdom. Den medicin som skulle kunna hjälpa honom var för dyr, ansåg Finland. Tills i maj, då kom glädjebeskedet: Lucas ska få testa den nya medicinen.

Nyhetsbild
Lokalt

Kaskö förbereder rivning av gamla lågstadiet

Vad kostar det att riva gamla lågstadiet i Kaskö, vad sker med lösöret, vad ska tas till vara, vad ska säljas, vad ska arkiveras och vad ska förstöras? Frågorna är många när Kaskö funderar på framtiden för den drabbade skolbyggnaden.

Mest läst senaste veckan