;

Två skadade i krock utanför Lillby

NyhetsbildZoom
Räddningsverket. Foto: Felix Rantschukoff
Två personer skadades i en krock strax utanför Lillby.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

En personbil och två paketbilar var inblandade i krocken. Räddningsverket fick larmet strax efter klockan 16 på onsdagseftermiddagen.

Personbilen skulle svänga vänster och hade stannat för att invänta mötande trafik. En paketbil noterade inte att personbilen hade stannat och körde in i den bakifrån. Krocken gjorde att personbilen gled ut i motsatt körfil. I den motsatta körfilen krockade personbilen ytterligare en gång med en annan paketbil som kom från mötade hållet.

Två personer skadades lindrigt i olyckan och fördes till sjukhuset för kontroll.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Stora markbyggen ändrar Sandviken i grunden

De närmaste två åren betyder stora förändringar i Sandviken. En del av motorvägen blir gata, det ska byggas parkeringsplatser, två rondeller och nya gator. Och inte minst: Vasa får en ny konstisbana och bobollsplanen flyttas.

Nyhetsbild
Kultur

KAJ:s musikal "Gambämark" skildrar österbottniskt paradis

En föreställning starkt inspirerad av Vörå spelmansklubb och Lejonkungen. Så beskrivs den nya musikalen "Gambämark" av och med humorgruppen KAJ. Den 7 april släpps biljetterna.

Nyhetsbild
Lokalt

Amfetaminpåverkad bilist stoppad på motorvägen i Vasa

VASA I torsdags stoppades två misstänkta rattfyllerister i kvällstrafiken i Vasa. En av bilisterna stoppades på motorvägen efter att polisen mottagit uppgifter om ett fordon med osäker körstil. Det visade sig att bilisten saknade giltigt körkort och körde drogpåverkad.

Nyhetsbild
Inrikes

Hovrätten: Diskriminerande mot totalvägrare att Jehovas vittnen befrias från värnplikten

Helsingfors hovrätt konstaterade på fredagen att det är mot grundlagens diskrimineringsförbud att befria endast Jehovas vittnen från militär- och civiltjänstgöring. Hovrätten frigav en totalvägrare som dömts till fängelsestraff.

Mest läst senaste veckan