;
|

Fem finländare vann 90 miljoner i Eurojackpot

NyhetsbildZoom
Det här var tredje gången i år som huvudvinsten i Eurojackpot går till en lott som spelats i Finland. Foto: Veikkaus

Vad skulle du göra om du plötsligt fick vara med och dela på 90 miljoner euro? Det är något fem finländare i Loimaa dag får ta ställning till.

Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Fem finländska spelare i Loimaa vann den maximala huvudvinsten i Eurojackpot-dragningen på fredag kväll. Det är första gången en finländsk kupong vinner den maximala vinsten, som uppgår till blygsamma 90 miljoner euro, meddelar penningspelsbolaget Veikkaus. Delat på fem innebär det 18 miljoner per person.

Den maximala huvudvinsten har hittills delats ut endast två gånger: 2016 gick den till Tyskland och 2015 till Tjeckien.

Förutom med huvudvinsten hade finländska spelare tur även med de mindre vinsterna, en webbspelare i Uleåborg vann 3,5 miljoner euro i fredagens dragning.

Därmed stiger antalet Eurojackpot-miljonärer i Finland till över femtio. Senast i oktober vann en finländsk spelare i Nyslott knappt 42 miljoner.

Allt som allt har finländare fått fullträff i Eurojackpot fjorton gånger, men då har huvudvinsten varit mindre. Trots det uppgår den sammanlagda summan för vinsterna till 590 miljoner euro.

2014, 2015 och 2017 hade Finland tre fullträffar och 2013 och 2016 två. Fredagens vinst är årets första fullträff i Finland.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Stora markbyggen ändrar Sandviken i grunden

De närmaste två åren betyder stora förändringar i Sandviken. En del av motorvägen blir gata, det ska byggas parkeringsplatser, två rondeller och nya gator. Och inte minst: Vasa får en ny konstisbana och bobollsplanen flyttas.

Nyhetsbild
Kultur

KAJ:s musikal "Gambämark" skildrar österbottniskt paradis

En föreställning starkt inspirerad av Vörå spelmansklubb och Lejonkungen. Så beskrivs den nya musikalen "Gambämark" av och med humorgruppen KAJ. Den 7 april släpps biljetterna.

Nyhetsbild
Lokalt

Amfetaminpåverkad bilist stoppad på motorvägen i Vasa

VASA I torsdags stoppades två misstänkta rattfyllerister i kvällstrafiken i Vasa. En av bilisterna stoppades på motorvägen efter att polisen mottagit uppgifter om ett fordon med osäker körstil. Det visade sig att bilisten saknade giltigt körkort och körde drogpåverkad.

Nyhetsbild
Inrikes

Hovrätten: Diskriminerande mot totalvägrare att Jehovas vittnen befrias från värnplikten

Helsingfors hovrätt konstaterade på fredagen att det är mot grundlagens diskrimineringsförbud att befria endast Jehovas vittnen från militär- och civiltjänstgöring. Hovrätten frigav en totalvägrare som dömts till fängelsestraff.

Mest läst senaste veckan