|

Fem finländare vann 90 miljoner i Eurojackpot

NyhetsbildZoom
Det här var tredje gången i år som huvudvinsten i Eurojackpot går till en lott som spelats i Finland. Foto: Veikkaus

Vad skulle du göra om du plötsligt fick vara med och dela på 90 miljoner euro? Det är något fem finländare i Loimaa dag får ta ställning till.

Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Fem finländska spelare i Loimaa vann den maximala huvudvinsten i Eurojackpot-dragningen på fredag kväll. Det är första gången en finländsk kupong vinner den maximala vinsten, som uppgår till blygsamma 90 miljoner euro, meddelar penningspelsbolaget Veikkaus. Delat på fem innebär det 18 miljoner per person.

Den maximala huvudvinsten har hittills delats ut endast två gånger: 2016 gick den till Tyskland och 2015 till Tjeckien.

Förutom med huvudvinsten hade finländska spelare tur även med de mindre vinsterna, en webbspelare i Uleåborg vann 3,5 miljoner euro i fredagens dragning.

Därmed stiger antalet Eurojackpot-miljonärer i Finland till över femtio. Senast i oktober vann en finländsk spelare i Nyslott knappt 42 miljoner.

Allt som allt har finländare fått fullträff i Eurojackpot fjorton gånger, men då har huvudvinsten varit mindre. Trots det uppgår den sammanlagda summan för vinsterna till 590 miljoner euro.

2014, 2015 och 2017 hade Finland tre fullträffar och 2013 och 2016 två. Fredagens vinst är årets första fullträff i Finland.

Jag rekommenderar artikeln ()
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Inrikes

Seglare räddades i hårt väder på Norra Östersjön

Två seglare råkade i sjönöd under tisdagskvällen efter att deras segelbåt började läcka och rodret gått sönder. Sjöbevakningen räddade seglarna med helikopter.

Nyhetsbild
Inrikes

Finländarnas införsel av snus ökar fortfarande

Finländska resenärer förde in 15,9 miljoner snusdosor och 469 miljoner cigaretter i Finland mellan april 2017 och maj 2018.

Nyhetsbild
Lokalt

Medicinen var för dyr och Lucas fick ingen hjälp – Nu får han äntligen behandling

VASA Lucas Räisänen lever med en obotlig muskelsjukdom. Den medicin som skulle kunna hjälpa honom var för dyr, ansåg Finland. Tills i maj, då kom glädjebeskedet: Lucas ska få testa den nya medicinen.

Nyhetsbild
Lokalt

Kaskö förbereder rivning av gamla lågstadiet

Vad kostar det att riva gamla lågstadiet i Kaskö, vad sker med lösöret, vad ska tas till vara, vad ska säljas, vad ska arkiveras och vad ska förstöras? Frågorna är många när Kaskö funderar på framtiden för den drabbade skolbyggnaden.

Mest läst senaste veckan