;
|

Bombhot tömde flygplan på Helsingfors flygplats

NyhetsbildZoom
Flygplats, arkivbild. Foto: Mikael Nybacka
Ett flyg från Helsingfors till Stockholm stoppades och tömdes på passagerare och bagage på grund av ett bombhot.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Ett anonymt bomhot ledde till att ett flygplan tömdes på passagerare och bagage på Helsingfors flygplats på lördag eftermiddag. SAS-flygplanet skulle starta från Helsingfors till Stockholm klockan 14.45.

Östra Nylands polisinrättning tog emot beskedet om bombhotet klockan 14.12. Polisen letade igenom planet och bagaget men hittade inga spår efter en bomb. Genomletandet var klart klockan 15.50.

Polisen fortsätter utreda bombhotet. Polisens förundersökningsledare lovar ytterligare uppgifter tidigast på måndag.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Stora markbyggen ändrar Sandviken i grunden

De närmaste två åren betyder stora förändringar i Sandviken. En del av motorvägen blir gata, det ska byggas parkeringsplatser, två rondeller och nya gator. Och inte minst: Vasa får en ny konstisbana och bobollsplanen flyttas.

Nyhetsbild
Kultur

KAJ:s musikal "Gambämark" skildrar österbottniskt paradis

En föreställning starkt inspirerad av Vörå spelmansklubb och Lejonkungen. Så beskrivs den nya musikalen "Gambämark" av och med humorgruppen KAJ. Den 7 april släpps biljetterna.

Nyhetsbild
Lokalt

Amfetaminpåverkad bilist stoppad på motorvägen i Vasa

VASA I torsdags stoppades två misstänkta rattfyllerister i kvällstrafiken i Vasa. En av bilisterna stoppades på motorvägen efter att polisen mottagit uppgifter om ett fordon med osäker körstil. Det visade sig att bilisten saknade giltigt körkort och körde drogpåverkad.

Nyhetsbild
Inrikes

Hovrätten: Diskriminerande mot totalvägrare att Jehovas vittnen befrias från värnplikten

Helsingfors hovrätt konstaterade på fredagen att det är mot grundlagens diskrimineringsförbud att befria endast Jehovas vittnen från militär- och civiltjänstgöring. Hovrätten frigav en totalvägrare som dömts till fängelsestraff.

Mest läst senaste veckan