;
|

Hakola orkade inte i finalen – ingen sprintmedalj för Finland

NyhetsbildZoom
Ristomatti Hakola och Iivo Niskanen i kvartsfinalen. Foto: Lehtikuva/Heikki Saukkomaa
Ristomatti Hakola vann kvalet och såg stark ut. Men ni finalen hann finländare inte med när Johannes Kläbo och Alexander Bolshunov skruvade upp farten. Hakola slutade sjätte och sist i finalen.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Segern gick till suveränen Kläbo medan italienaren Federico Pellegrino spurtade till sig silvret precis före Bolshunov som tröttnade på slutet.

Hakola imponerade stort i semifinalen där han tillsammans med svensken Oskar Svensson åkte i från det övriga fältet där bland annat Martti Jylhä fick ge sig.

Zoom

Martti Jylhä. Foto: Lehtikuva/Vesa Moilanen


Iivo Niskanen och Lauri Vuorinen tog sig inte vidare från kvartsfinalen.

På damsidan blev det svenskt guld genom Stina Nilsson som vann före norskan Maiken Caspersen Falla.

För Krista Pärmäkoskis del tog sprinten slut i semifinalen där motståndet blev för svårt.

De tre övriga finländska damerna, Kerttu Niskanen, Johanna Matintalo och Aino Kaisa Saarinen föll ut i kvarten.

Zoom

Krista Pärmäkoski som var trea i kvalet fixade också kvartsfinalen. Men i semin var det slut på det roliga. Foto: Lehtikuva/Heikki Saukkomaa

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Stora markbyggen ändrar Sandviken i grunden

De närmaste två åren betyder stora förändringar i Sandviken. En del av motorvägen blir gata, det ska byggas parkeringsplatser, två rondeller och nya gator. Och inte minst: Vasa får en ny konstisbana och bobollsplanen flyttas.

Nyhetsbild
Kultur

KAJ:s musikal "Gambämark" skildrar österbottniskt paradis

En föreställning starkt inspirerad av Vörå spelmansklubb och Lejonkungen. Så beskrivs den nya musikalen "Gambämark" av och med humorgruppen KAJ. Den 7 april släpps biljetterna.

Nyhetsbild
Lokalt

Amfetaminpåverkad bilist stoppad på motorvägen i Vasa

VASA I torsdags stoppades två misstänkta rattfyllerister i kvällstrafiken i Vasa. En av bilisterna stoppades på motorvägen efter att polisen mottagit uppgifter om ett fordon med osäker körstil. Det visade sig att bilisten saknade giltigt körkort och körde drogpåverkad.

Nyhetsbild
Inrikes

Hovrätten: Diskriminerande mot totalvägrare att Jehovas vittnen befrias från värnplikten

Helsingfors hovrätt konstaterade på fredagen att det är mot grundlagens diskrimineringsförbud att befria endast Jehovas vittnen från militär- och civiltjänstgöring. Hovrätten frigav en totalvägrare som dömts till fängelsestraff.

Mest läst senaste veckan